StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Загадка для досвідчених господинь: що означають коричневі цятки в яєчному білку

4 червня 2024, 14:47
123
Блідо-коричневі цятки в яєчному білку - це не шматочки шкаралупи, експерти назвали їх справжнє призначення та відповіли, чи можна їх їсти.
Загадка для досвідчених господинь: що означають коричневі цятки в яєчному білку
Що означають коричневі цятки в яєчному білку - загадка для господинь / Колаж Главред, фото: УНІАН, reddit

Яйця є основним продуктом на багатьох кухнях завдяки своїй універсальності та чудовим смаковим якостям. Незалежно від того, чи віддаєте ви перевагу вареним яйцям, омлетам чи пашотам, вони ніколи не розчаровують. Однак, чи помічали ви коли-небудь щось особливе, коли розбиваєте яйце?

Якщо ви уважно подивитеся на яєчний білок, то час від часу помітите крихітні коричневі цяточки. Хоча їх легко прийняти за фрагменти шкаралупи, насправді це не так, повідомляє Express.

Насправді вони абсолютно "нешкідливі". Це харчове одкровення нещодавно з'явилося на Reddit.

відео дня

Користувач розпалив цікавість, поділившись фотографією свого сирого яйця, на якому були помітні маленькі цяточки в яєчному білку. Світло-коричневі цятки, здавалося, викликали певне занепокоєння.

"Я ніколи раніше не купував яйця цієї марки, але вони, здається, смачніші. Я з'їв вже близько 10 яєць з дюжини, і це перший раз, коли я бачу таке. Хто-небудь знає, що це за цятки, які я обвів? Це не шкаралупа", - йшлось у повідомленні.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Питання викликало шквал відповідей, і незабаром кулінарна таємниця була розгадана.

Один з коментаторів пояснив: "Це маленькі плямочки крові та/або білка, що залишилися після формування яйця. Абсолютно нешкідливі і цілком придатні до вживання в їжу. Дуже часто зустрічається на свіжих яйцях".

Схоже, що всі були влучні, оскільки такі випадки досить часто трапляються з яйцями. Якщо вони викликають у вас дискомфорт, ви можете видалити їх або просто з'їсти - немає причин для занепокоєння.

Healthline повідомляє, що м'ясні плями, як правило, знаходяться в білку яйця і можуть розвиватися з фрагментів тканин, які яйцеклітина підхоплює під час проходження яйцеводу. І навпаки, кров'яні плями зазвичай спостерігаються в жовтку і можуть виникати, коли кровоносні судини в яєчниках або яйцепроводі курки розриваються.

Білкові відкладення, які з'являються в яєчному білку, іноді називають альбумінами. Для тих, хто не знайомий з їхнім зовнішнім виглядом, вони, як правило, мають коричневий або білуватий колір.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти