StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Навіщо потрібна ямка над губою: секрет тіла, який вас здивує

21 червня 2024, 09:35
256
У допитливих людей часто виникає цікавість до зовнішності. Зокрема, дивлячись у дзеркало можна побачити ямку над губою. Лікарі пояснили, в чому її призначення.
Ямка над губой
Навіщо потрібний фільтрум людині - секрет ямки над губою розкритий / Колаж: Главред, фото: flickr

Кожна людина цікава по своєму і всі ми різні на вигляд, хоча маємо загальні спільні риси зовнішності. Та не завжди ми розуміємо, для чого нам дані окремі деталі тіла. Наприклад, ви задумувались, що за смужка над губою? Лікар Майкл Мозлі пояснив у відео ВВС, для чого потрібна ямка над устами.

Для початку лікар пояснив, як називається ямка над губами - це губний жолобок, або фільтрум. За його словами, позначає те місце, де всі частини обличчя сходяться разом ще під час формування зародка в утробі матері.

"Під час початку формування в утробі матері тут сходяться три основні секції особи, утворюючи ямочку. Обличчя дитини формуються з другого по третій місяць вагітності", - каже Мозлі.

відео дня

Навіщо потрібен фільтрум людині

Окрім зібрання усіх частин обличчя в одному місці, ямка над губою має більш функціональне призначення. На ній насправді переносяться розчинені запахи з кінчика носа або носової подушечки до вомероназального органу через протоки всередині рота.

Біла смужка над губою

Іноді над губою ми можемо спостерігати і не зовсім типову смужку в районі ямки. Однією з основних причин їх появи є тривала дія сонячних променів на цю ділянку епідермісу. Ультрафіолет проникає у глибокі підшкірні шари, стимулюючи виробництво меланіну – пігменту, що відповідає за колір шкіри.

Що таке "Арка Купідона" і для чого вона потрібна

У деяких людей можна розгледіти цікаву форму верхньої губи, так звану "арку Купідона". Насправді це вигин червоної облямівки верхньої губи, що проходить на кордоні зі шкірою.

З її допомогою можна повторити природну форму губ або трохи видозмінити її: зробити більш округлою або V-подібною, підняти, трохи розсунути або зібрати до центру.

Що відомо про BBC?

Брита́нська телерадіомо́вна корпора́ція (англ. British Broadcasting Corporation, абревіатура BBC) — британська компанія суспільного телерадіомовлення.

За кількістю слухачів найбільша телерадіомовна компанія у світі. У штаті корпорації працює більш ніж 22 000 осіб у всьому світі (зокрема й в Україні), понад 16 000 із яких працюють у державному секторі, пише Вікіпедія.

Інші новини про губи:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти