StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як зберегти розклад дня під час відпочинку

9 вересня 2022, 15:56
Як зберегти розклад дня під час відпочинку

Літній відпочинок — чудова й для багатьох дуже очікувана можливість відірватися від повсякденної рутини, набратись нових вражень, отримати енергетичний заряд для майбутньої трудової діяльності. Тому його ми передчуємо з особливим задоволенням: плануємо поїздку, складаємо гардероб, мріємо про розваги. Але підводне каміння є навіть тут: часто, коли людина відпочиває, їй складно дотримуватись звичного розпорядку дня. У підсумку — утома, відчуття розбитості, неможливість реалізувати всі свої очікування від відпочинку. У цій статті розповідаємо, чому розпорядок дня важливий навіть під час відпустки та ділимося перевіреними методами його підтримання.

Чому розпорядок дня на відпочинку такий важливий?

Наш організм завжди потребує підтримки, особливо якщо піддавався тривалим перельотам, змінам часового та кліматичного поясу. Тому оптимально лягати спати та вставати приблизно в один і той самий час. Не забувайте про фізичну активність: біг, плавання чи тривала піша прогулянка — найкращий спосіб не вибиватися зі звичного режиму та підтримувати бадьорість.

Як зберегти розклад дня під час відпочинку

Також зважайте, що в подорожі люди часто зазнають стресів, адже запланована поїздка забирає час та сили. Ми не застраховані від казусів: затримки рейсів, довгого заселення до готелю, нічного прибуття. Тому організм не встигає перебудуватися, що може спричинити проблеми зі сном та харчуванням.

відео дня

На думку психологів, підтримати режим дня допоможуть:

  • питний режим;
  • регулярний догляд за шкірою за допомогою ефективних засобів, наприклад з https://eva.ua/ua/brnd-135653/;
  • комфортний одяг та взуття;
  • чергування активних розваг з тихими: улюблена музика чи цікава книга допоможуть набратися сил і добре відпочити перед черговою екскурсією.

Також експерти радять раціонально планувати свій день навіть якщо ви на відпочинку. Це допоможе встигнути якщо не все, то багато чого, не надто втомитися та не відчувати розчарування від завищених очікувань. Насамперед розплануйте, які екскурсії і в який день ви будете відвідувати. Постарайтеся зробити так, щоб їх було не більше 2–3, надто багато вражень та втома не дадуть насолодитися відпочинком та отримати задоволення.

Дотримуйтесь режиму харчування

Про харчування треба сказати окремо, адже це основа нашої активності, самопочуття та здоров’я. Постарайтеся хоча б їсти в той час, як і вдома, не переїдати. Але й голодувати протипоказано: якщо їдете на якусь екскурсію, де не передбачена їжа, беріть із собою пакетик сухофруктів або горішків.

І кілька слів про місцеву кухню, яку туристам хочеться спробувати. Краще відвідувати перевірені ресторани, порадившись із гідом, співробітниками готелю, місцевими жителями. Але вуличної їжі, особливо в екзотичних країнах Азії та Африки, бажано уникати, щоб не отруїтися. Також нагадуємо, що перед поїздкою на відпочинок краще запастися пребіотиками та сорбентами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти