StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ви навіть не підозрювали: які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці

13 листопада 2023, 11:52
11339
Ви зможете уникнути потенційних проблем, знаючи, що не слід класти в мікрохвильовку
Що не можна розігрівати в мікрохвильовці
Що не можна розігрівати в мікрохвильовці / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Мікрохвильовка-незамінна кухонна помічниця, яка дозволяє швидко підігрівати і готувати різноманітні страви. Однак, є певні продукти, які не рекомендується розігрівати в мікрохвильовці.

Давайте розберемося, що не слід класти в мікрохвильовку і чому.

Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці?

Яйця в шкаралупі: Нагрівання яєць у їх шкаралупі в мікрохвильовій печі може призвести до вибуху, оскільки пара всередині яйця не зможе вибратися. Щоб уникнути цього, перед розігрівом слід акуратно розбити яйце і перемішати його.

відео дня

Заморожені ягоди: Мікрохвильовка може нерівномірно розігрівати заморожені ягоди, що може привести до утворення гарячих плям і опіків. Краще розморожувати ягоди в звичайній кімнатній температурі.

Цілі перці і томати: Овочі з щільною шкіркою, такі як перці і томати, можуть вибухнути при нагріванні, оскільки пар не зможе вийти зсередини. Рекомендується робити надрізи або отвори в них перед розігрівом.

Молочні продукти з високим вмістом жиру: Молоко і вершки з високим вмістом жиру можуть перегрітися і закипіти, що може призвести до бризок і розливів. При розігріві слід бути обережним і використовувати низьку потужність.

Що не потрібно класти в мікрохвильовку?

Металеві предмети: Метал може спричинити іскри та пошкодження мікрохвильової печі. Ніколи не ставте металеві контейнери, посуд з металевою обробкою або фольгу в мікрохвильовку.

Пластик, не призначений для мікрохвильовки: Деякі види пластику можуть розплавитися або виділяти шкідливі хімічні речовини при нагріванні. Користуйтеся тільки пластиковим посудом і контейнерами, які мають мітку "Мікрохвильовка".

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти