StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Жахлива причина: чому насправді бджоли гинуть після укусу людини, а оси - ні

10 вересня 2024, 11:36
416
Популярна блогерка пояснила, чому бджоли вмирають, коли жалять людину - і справжня причина, ймовірно, набагато жахливіша, ніж можна було собі уявити.
Жахлива причина: чому насправді бджоли гинуть після укусу людини, а оси - ні
Чому бджоли гинуть після укусу людини, а оси - ні - просте пояснення / Колаж Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Багато хто боїться гострого болю від бджолиного укусу, але насправді для бджоли це смертельний акт. Користувач TikToker @footdocdana у своєму відео розкрила похмуру реальність, чому бджоли помирають після укусу, повідомляє Mirror.

Хоча дехто знав, що бджоли не виживають після укусу, багато людей не знали жахливих подробиць.

У своєму відео лікарка запитує: "Чи знали ви, що коли медоносна бджола жалить людину, вона фактично застряє на деякий час і не може вилетіти?".

відео дня

Далі вона пояснює, що жало бджоли колюче, а це означає, що воно застрягає в шкірі і не може бути легко витягнуте. Це означає катастрофу для бджоли, тому що коли вона врешті-решт звільняється, "її нутрощі вириваються назовні, тому що жало залишається в шкірі".

"Це призводить до того, що бджола втрачає свої внутрішні органи і помирає. Вони [бджоли - ред.] зазвичай жалять лише тоді, коли відчувають загрозу. Пам'ятайте, більшість медоносних бджіл не агресивні. Вони захищаються. Медоносна бджола помре від укусу, а це означає, що вона жалить лише в крайньому разі", - вказує вона.

Дивіться відео про те, що стається з бджолою після укусу:

На відміну від бджіл, оси можуть жалити кілька разів, не вмираючи, оскільки їхні жала не колючі, як у бджіл.

Що робити при укусі бджоли

Якщо ви постраждали від укусу бджоли, клініка Майо радить нанести гідрокортизоновий крем або лосьйон з каламіном, щоб полегшити почервоніння, свербіж або набряк.

"Якщо свербіж або набряк турбують, прийміть пероральний антигістамінний препарат, що містить дифенгідрамін (бенадрил) або хлорфенірамін. Не розчісуйте місце укусу. Це посилить свербіж і набряк, а також підвищить ризик інфікування"", - радять фахівці.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти