StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Дивно, але геніально: для чого досвідчені садівники залишають в саду ложку цукру

30 серпня 2024, 17:11
1411
Досвідчені садівники радять всім завжди залишати ложку цукру у своєму саду, особливо у спекотну погоду наприкінці літа.
Дивно, але геніально: для чого досвідчені садівники залишають в саду ложку цукру
Для чого садівники залишають в саду ложку цукру / Колаж Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Професійний садівник та один із найвідоміших у світі ведучих-натуралістів Сер Девід Аттенборо вважає, що люди повинні залишати щедру ложку цукру в садах протягом усього літа, особливо під час спекотної погоди, повідомляє Mirror.

Це може здатися дивним - і потенційно проблематичним, враховуючи, що цукор приваблює мурах і ос, які більшість садівників не хотіли б, щоб вони дзижчали поруч. Однак є одна істота, яка буде надзвичайно вдячна за ці солодкі ласощі.

Незалежно від того, чи вважаєте ви їх дратівливими або чарівними, реальність така, що ми сильно залежимо від бджіл.

відео дня

Насправді, майже третина їжі, яку ми споживаємо, запилюється цими працьовитими комахами, які відповідають за харчування 90 відсотків населення планети. Якби вони зникли з нашої екосистеми, ми б зіткнулися зі значною кризою.

На жаль, здається, ми рухаємося в цьому напрямку, оскільки суміш пестицидів, урбанізація та зміна клімату призводять до різкого скорочення популяції бджіл.

"Якщо бджоли зникнуть з лиця землі, людям залишиться жити лише чотири роки. У цю пору року (влітку - ред.) бджоли часто можуть виглядати так, ніби вони вмирають або мертві, однак це далеко не так", - пояснив сер Девід для Country Living.

За його словами, бджоли можуть втомитися, і у них просто не вистачає енергії, щоб повернутися до вулика, що часто призводить до того, що їх змітає.

"Якщо ви знайшли втомлену бджолу у себе вдома, простий розчин цукру і води допоможе оживити виснажену бджолу. Просто змішайте дві столові ложки білого цукрового піску з однією столовою ложкою води і покладіть на ложку, щоб бджола могла дотягнутися", - радить він.

Суміш води та цукру діє як вкрай необхідний тонізуючий засіб для наших втомлених крилатих друзів, зволожуючи їх та надаючи необхідний заряд енергії.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти