Став відомий геніальний спосіб, як зберегти банани свіжими упродовж 26 днів

4 жовтня 2024, 15:49
118
Якщо знати основні правила, як зберігати банани в домашніх умовах, то можна продовжити час, упродовж якого вони будуть свіжими.

Бананы
Як зберегти банани свіжими довше/ колаж: Главред, фото: скрін

Банани є одними з тих фруктів, які дозрівають дуже швидко. Тому нерідко можна зіткнутися з ситуацією, коли придбані лише вчора ці фрукти сьогодні уже почорніли, стали занадто м’якими і практично непридатними до вживання. Проте якщо знати основні правила, як зберігати банани в домашніх умовах, то можна продовжити час, упродовж якого вони будуть свіжими.

Блогерка Емі Кросс, яка веде сторінку у TikTok під ніком amycrosslegacy, поділилася геніальним прийомом, щоб уникнути псування бананів, пише The Daily Star.

відео дня

Банани мають одну "негативну рису" – вони можуть зіпсуватися раніше, ніж ми встигнемо їх з’їсти, що може призвести до марної втрати грошей.

Зазвичай такі фрукти зберігаються поза холодильником протягом двох-семи днів, залежно від початкової стиглості та умов навколишнього середовища, таких як температура та вологість.

Але є простий спосіб, щоб банани зберігалися приблизно 26 днів, і все залежить від їх правильного зберігання. Перш ніж поставити їх у холодильник, варто вжити деяких додаткових заходів.

Блогерка перед тим, як класти банани в холодильник, розрізає їх навпіл у шкірці та складає у скляну банку, яку зариває кришкою.

Експеримент, який провела блогерка, показав, що таким чином банани в банці можуть зберігатися в холодильнику упродовж 26 днів. Коли через стільки днів вона дістала банку з холодильника, розрізані фрукти у ній виглядали практично такими ж свіжими, як і з самого початку.

Дивіться відео про те, як зберегти банани свіжими довше:

@amycrosslegacy Saving a banana for 3 days after being peeled ???? even being able to save a banana until the next snack time is huge! The top 25 produce hacks are in the new #1 best seller on kindle I Bought It, Now What? Check The Cross Legacy out on Instagram with 88k followers learning produce and grocery savings daily. #keepbananasfreshforlonger#thecrosslegacy#strawberriesinajar#bananas#feedinglittles#babyledweaning#momhacks#fruit#healthyliving#kitchenhacks#ballcanning#glassstorage♬ original sound - The Cross Legacy

The Daily Star

The Daily Star (дослівно – "Щоденна зірка") – щоденна газета-таблоїд, що видається з понеділка по суботу у Великій Британії з 2 листопада 1978 року. 15 вересня 2002 року було запущено дочірнє видання Daily Star Sunday з окремим персоналом. 31 жовтня 2009 року Daily Star опублікувала свій 10-тисячний номер. З березня 2018 року видання очолює Джон Кларк, пише Вікіпедія.

Став відомий геніальний спосіб, як зберегти банани свіжими упродовж 26 днів
Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти