StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що буде, якщо з'їсти сире м'ясо: що відбувається з оганізмом людини

17 жовтня 2023, 13:52
972
Що буде, якщо з'їсти трохи сире м'ясо - відомо, що такі продукти несуть небезпеку для організму людини.
Що буде, якщо з'їсти сире м'ясо: що відбувається з оганізмом людини
Що буде, якщо з'їсти не готову свинину / колаж: Главред, фото: pexels.com

Що буде якщо з'їсти сире м'ясо з пельменя - більшість людей не знає, що не все можна куштувати сирим. Іноді, навіть якщо скуштувати трішки чогось сирого, можуть бути погані наслідки. У списку небезпечних продуктів - сирий фарш, особливо магазинний.

Що буде, якщо з'їсти сире м'ясо свинини

Відомо, що сире м'ясо має бактерії та мікроби, які можуть призвести до важкого отруєння чи зараження. Часто у фарші можуть бути гельмінти. Тож, щоб знезаразити м'ясо потрібно термічно його обробити - понад 25 хвилин на середньому вогні.

Однак, якщо ви готуєте фарш власноруч - це інша справа, адже ви самі контролюєте свіжість м'яса та його інгредієнти. Але варто пам'ятати, що куштувати котлети на сіль до смаження не обов'язково. Якщо після смаження котлети будуть солоні, то можна буде просто посолити їх вже у тарілці, а людський організм, після отруєння сирим м'ясом, важче відновити.

відео дня

На що можна захворіти, якщо з'їсти сире м'ясо

Недоварене м'ясо курки або свині можуть мати шкідливі бактерії, такі як кишкова паличка, сальмонела та ієрсинія. Якщо такі інфекції будуть в м'ясі, то ви маєте ризик відчувати нудоту, діарею, спазми у шлунку, блювання і навіть пропасницю.

Бувають випадки, коли людина після вживання сирого м'яса почувається добре. Однак, варто знати, що такі бактерії можуть проявити себе не відразу, а аж до 24 годин. Погане самопочуття може тривати багато днів, в залежності від типу інфікування.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти