StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Пролежить до весни: кухарі розповіли, де найкраще зберігати часник та цибулю

29 серпня 2023, 16:26
81361
Відомі шеф-кухарі дали безцінні поради, які допоможуть вам зберегти свіжість цибулі і часнику дуже довго.
Кухарі розповіли, де найкраще зберігати часник і цибулю
Кухарі розповіли, де найкраще зберігати часник і цибулю / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Цибуля і часник - дуже універсальний продукт, який завжди потрібні під рукою на кухні, але через неправильне зберігання вони можуть зіпсуватися в самий непідходящий момент.

Відомі шеф-кухарі дали безцінні поради, які допоможуть вам зберегти свіжість цибулі і часнику дуже довго, пише express.

Як зберігати часник?

Шеф-кухар Ліам Баркер пояснив, що температура є важливим фактором, коли мова йде про зберігання часнику.

відео дня

"Ви повинні зберігати часник при кімнатній температурі в прохолодному, сухому і темному місці. Вам потрібен хороший потік повітря, тому що якщо ви покладете його в холодильник, там буде волога, через яку він проросте, а потім часник стане гірким на смак",-пояснив кухар.

Однак слід зазначити, що якщо часник розібрати, він почне швидко висихати, і найкраще він зберігається, якщо зберігати його разом.

"Тримайте його подалі від холодильника і намагайтеся зберігати його цілим зубчиком якомога довше, тому що, як тільки ви зламаєте цей зубчик, він почне псуватися або почне проростати набагато швидше", - говорить експерт.

Як зберігати цибулю?

Шеф-кухар, телеведуча та Розробник рецептів Мері Маммоліті пояснила, що цибулю найкраще зберігати в темному, прохолодному та сухому місці, наприклад, у "сухому, добре провітрюваному кошику", щоб захистити його від вологи та світла.

"Ви можете зберігати цибулю в холодильнику, але при цьому термін його життя скоротиться. Зазвичай цибуля, що зберігається при кімнатній температурі, зберігається до одного року, в іншому випадку він може зберігатися кілька тижнів", - попередила шеф-кухар.

Якщо ви готуєте, і у вас залишився лук, каже Мері, його не варто викидати, так як нарізану цибулю зберігається набагато довше.

"Нарізану кубиками або скибочками цибулю можна зберігати від семи до 10 днів у герметичній ємності. Я рекомендую використовувати скляну ємність, оскільки пластик вбирає запах. Тому, щоб зменшити окислення, поглинання вологи і неприємний запах, використовуйте скляний контейнер", - розповіла кухар.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти