StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Під забороною 4 речі: що не можна тримати на підвіконні

17 вересня 2024, 13:32
35024
Ми розглянемо, що не можна класти на підвіконня і чому це важливо враховувати.
Що не можна ставити на підвіконня
Що не можна ставити на підвіконня / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Підвіконня часто слугує додатковим місцем для зберігання, особливо в маленьких квартирах. Однак не всі предмети можна ставити туди, інакше це може призвести до пошкодження як самого підвіконня, так і речей.

Ми розглянемо, що не можна класти на підвіконня і чому це важливо враховувати.

Чому не можна ставити речі на підвіконня?

Підвіконня, незважаючи на свою функціональність, зазнає впливу сонячних променів, коливань температури і вологи. Ці фактори можуть зіпсувати багато предметів і саму поверхню підвіконня.

відео дня

Наприклад, постійний вплив сонця може спричинити вицвітання або пошкодження матеріалів, а протяги і конденсат - деформацію і корозію.

Що не можна тримати на підвіконні?

Косметика і побутова хімія. Прямі сонячні промені можуть нагрівати упаковки, що може викликати хімічну реакцію. У результаті косметика і хімія втратять свої властивості, а іноді можуть стати небезпечними для використання, пише ТСН.

Як довго можна використовувати пластикову пляшку для води?

Пластикові пляшки для води витримують температури 80-96 С, миття в посудомийній машині та нагрівання в мікрохвильовій печі. Єдине обмеження - багаторазова пляшка для води не повинна використовуватися понад 1 рік. Це пов'язано з тим, що в подряпинах на поверхні пластику можуть оселятися мікроорганізми.

Овочі, фрукти та солодощі не варто залишати на підвіконні, оскільки перепади температур можуть сприяти їхньому швидкому псуванню. Через це продукти не тільки втратять свіжість, а й можуть зіпсувати підвіконня, якщо вони почнуть протікати.

Свічки і пластилін. Ці предмети легко плавляться під впливом сонячного тепла, що може призвести до патьоків на поверхні підвіконня. Очистити такі плями буде непросто.

Книги та фотографії. Паперові вироби схильні до вицвітання під прямими променями сонця. Волога також може негативно вплинути на папір, викликаючи його деформацію або руйнування фарби.

Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Чи можна ставити техніку на підвіконня?

Безумовно ні. Протяги, конденсат і волога можуть проникнути всередину електронних пристроїв, що призведе до пошкодження мікросхем і виходу з ладу техніки.

Що можна ставити на підвіконня?

Щоб ваше підвіконня служило довго і виглядало акуратно, краще використовувати його з обережністю. Підвіконня можна прикрасити кімнатними рослинами, які стійкі до сонячних променів, або декоративними елементами, які не піддаються пошкодженню від вологи і тепла. Дотримання цих рекомендацій допоможе зберегти як речі, так і саме підвіконня у відмінному стані.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти