StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Прикмети і забобони тут ні до чого: для чого потрібно ставити сіль на підвіконня

2 вересня 2024, 14:47
22397
Дуже простий лайфхак працює вже протягом десятків років.
Для чого потрібно ставити сіль на підвіконня
Для чого потрібно ставити сіль на підвіконня / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Багато хто з нас використовує сіль виключно на кухні, додаючи її в їжу, але вона може бути корисною і в інших побутових ситуаціях. Одна з таких ситуацій - боротьба з конденсатом на вікнах, який часто з'являється в осінньо-зимовий період.

Якщо ви ставите питання, як позбутися конденсату на вікнах, то відповідь проста - використовуйте звичайну сіль.

Як позбутися конденсату на вікнах?

Конденсат на вікнах виникає через різницю температур між холодним зовнішнім повітрям і теплим повітрям усередині приміщення. Особливо актуальна ця проблема в опалювальний сезон, коли вологість у будинку підвищується, а на склі починає збиратися волога. Якщо вчасно не вжити заходів, це може призвести до утворення цвілі, що негативно позначиться на стані вашого житла і здоров'ї.

відео дня

Сіль здатна вбирати зайву вологу з повітря, запобігаючи утворенню конденсату. Щоб використовувати цей лайфхак, досить насипати сіль у невеликі ємності та розмістити їх на підвіконнях. Сіль поглинатиме вологу, тим самим захищаючи вікна від запотівання й утворення крапель води.

Для чого ставити сіль на підвіконня?

Ставити сіль на підвіконня - це просте й ефективне рішення проблеми конденсату. Розумні господині давно використовують цей метод, щоб зберегти свої вікна сухими і чистими. Крім того, це дає змогу уникнути появи цвілі, яка може розвинутися в умовах підвищеної вологості, пише портал На пенсії.

Цей спосіб особливо корисний у періоди блекаутів або в разі відключення опалення, коли вологість у квартирі може різко підвищитися.

Що за проєкт "На пенсії"?

Інформаційний портал, на базі популярного друкованого видання - газети "На пенсії". Доступною мовою висвітлюємо питання пенсії, пенсійного забезпечення, пільг, субсидій в Україні, а також про життя пенсіонерів, повідомляє "На пенсії".

Як правильно використовувати сіль для боротьби з конденсатом?

Щоб сіль ефективно справлялася із завданням, необхідно періодично міняти її. Як правило, заміну проводять раз на 2-3 дні. Але не варто викидати використану сіль - її можна висушити в духовці або на сковорідці і знову використовувати. Таким чином, ви заощадите і продовжите боротьбу з конденсатом, використовуючи той самий матеріал повторно.

Цей простий і доступний спосіб допомагає не тільки зберегти вікна чистими, а й захистити ваше житло від шкідливої цвілі. Тепер ви знаєте, для чого ставити сіль на підвіконня і як з її допомогою позбутися конденсату на вікнах.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти