StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому заборонено ставити кімнатні рослини у спальню: відповідь здивує

6 червня 2024, 04:14оновлено 11 червня, 00:38
279
Кімнатні рослини у спальні можуть принести численні переваги, однак варто знати і про потенційну небезпеку.
Чому заборонено ставити кімнатні рослини у спальню: відповідь здивує
Чому не можна тримати рослини у спальні / колаж: Главред, фото: unsplash

Кімнатні рослини стали невід’ємною частиною сучасного домашнього декору, адже вважається, що вони можуть очищати повітря та покращувати настрій.

Ознайомтесь із корисним матеріалом: Підвіконня, кухня, чи робочий стіл: де повинен стояти кактус вдома.

Однак, оскільки тенденція кімнатного садівництва продовжує процвітати, зростає занепокоєння як серед експертів у галузі охорони здоров’я, так і серед садівників. Хоча існує безліч переваг кімнатних рослин, однак людям менш відомі ризики, які вони несуть, особливо у спальні, передає видання Mirror.

відео дня

Кімнатні рослини можуть покращити якість повітря, поглинаючи вуглекислий газ і вивільняючи кисень протягом дня, але експерт із домашнього здоров’я Ніл Маккензі підкреслює, що не всі аспекти спільного життя з рослинами є корисними.

"Хоча присутність кімнатних рослин у вашій спальні може принести численні переваги, дуже важливо знати про потенційну небезпеку, яку вони можуть становити, особливо для людей із проблемами зі здоров’ям. Розуміючи ризики, пов’язані з нічним споживанням кисню, пліснява та враховуючи їх шкідників, токсичності рослин і якості повітря, ви можете насолоджуватися красою та перевагами кімнатних рослин без шкоди для свого здоров’я та благополуччя", - пояснив експерт.

Рослини забирають кисень

Однією з головних проблем, на яку звертає увагу Маккензі, є процес обміну кисню та вуглекислого газу. У той час як рослини справді виробляють кисень протягом дня шляхом фотосинтезу, вони переходять на дихання вночі. Це означає, що вони поглинають кисень і виділяють вуглекислий газ, потенційно конкуруючи з людьми за кисень у обмеженому просторі - кімнаті. Хоча кількість кисню, споживаного рослинами вночі, відносно невелика, у погано провітрюваному приміщенні, або в приміщенні з великою кількістю рослин це може призвести до зниження рівня кисню, порушуючи сон і викликаючи дискомфорт.

Може з'явитись цвіль та алергія

Кімнатним рослинам для розвитку потрібен певний рівень вологості, який може ненавмисно створити середовище для розмноження цвілі та цвілі. Спори цвілі можуть передаватись повітрям і загострювати алергію або респіраторні захворювання, такі як астма та хронічне обструктивне захворювання легень. Маккензі радить, що люди з чутливими або респіраторними проблемами повинні бути особливо обережними щодо типів і кількості рослин, які вони тримають у своїх спальнях.

Загроза від шкідників та комах

Рослини можуть залучати шкідників, таких як попелиця, павутинний кліщ і грибкові мошки. Ці комахи можуть стати неприємністю і навіть викликати алергічні реакції у деяких людей. Ніл пропонує регулярно оглядати рослини на ознаки зараження шкідниками та вживати відповідних заходів для контролю та усунення цих небажаних відвідувачів.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти