StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як поливати кімнатні рослини: жінка назвала помилку, яка є "смертним вироком"

22 квітня 2024, 16:09
649
Експерт із садівництва розкрила правила поливу кімнатних рослин, яких слід дотримуватися, а також помилок, яких слід уникати.
Як поливати кімнатні рослини: жінка назвала помилку, яка є 'смертним вироком'
Як правильно поливати рослини / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Кімнатні рослини вимагають багато догляду та уваги, щоб процвітати в домашніх умовах. Розташування вашої рослини, горщик і догляд мають вирішальне значення.

Одним з найважливіших моментів догляду за кімнатними рослинами є полив. Більшість кімнатних рослин потребують поливу, коли верхній шар грунту сухий на дотик. Щоб перевірити, чи потребує ваша кімнатна рослина поливу, обережно засуньте палець у ґрунт до кісточки, щоб побачити, наскільки він сухий.

Якщо ви цікавитесь садівництвом, прочитайте матеріал Главреду: Чому орхідея може не цвісти: головна і неочевидна причина.

відео дня

Наскільки часто ваша рослина потребує поливу, залежить від виду. Однак є загальні правила поливу кімнатних рослин, яких слід дотримуватися, а також помилок, яких слід уникати, пише Express.co.uk.

Експерт із садівництва Фіона Дженкінс поділилась однією помилкою поливу, яка може стати "смертним вироком" для вашої кімнатної рослини.

"Полив — це баланс. Перезволоження — це смертний вирок для більшості кімнатних рослин, оскільки це може призвести до гниття коренів. Проте недостатній полив робить ваші кімнатні рослини сухими та хворобливими", - пояснила вона.

Фіона зазначила, що не слід залишати рослини у воді. Переконайтеся, що у вас є дренажні отвори на дні горщиків, щоб зайва вода виходила. Спорожніть блюдця після поливу, щоб запобігти загниванню коренів.

У теплу пору року кімнатні рослини, швидше за все, потребуватимуть більше води, горщики слід перевіряти кожні кілька днів. У зимові місяці їх потрібно менше поливати. Рослини навіть можуть обходитися без води кілька тижнів.

Одне з ключових правил, які слід пам’ятати під час поливу кімнатних рослин, це поливати ґрунт, а не листя. Найкращий час для поливу кімнатних рослин – ранок.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти