StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому коти скидають речі на підлогу: відповідь вас здивує

8 січня 2024, 19:58оновлено 9 січня, 16:06
Главред з'ясував, чому коти можуть скидати різноманітні предмети з висоти на підлогу та як цьому зарадити.
Чому коти скидають речі на підлогу: відповідь вас здивує
Чому коти скидають речі на підлогу - як доглядати за котом / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Коти можуть стукати або кидати речі на підлогу з різних причин. На це можуть впливати їхні природні інстинкти та поведінкові особливості. Також на це може впливати рівень і якість догляду, який вони отримують. Експерт AnimalWised по догляду за тваринами Олівія Грішем, розповіла про те, чому коти скидають речі на підлогу.

Мисливський інстинкт

Олівія Грішем наголошує, що мисливський інстинкт сам по собі не змушує котів кидати речі на підлогу. Натомість, мисливський інстинкт може сприяти такій поведінці, як шпурляння, биття або стукання предметами по підлозі.

"Коли коти граються або імітують полювання, вони можуть демонструвати такі дії, як хапання лапами іграшок або предметів. При цьому вони можуть ненавмисно спричинити їх падіння або переміщення. Це не обов'язково навмисний акт кидання речей на підлогу, а скоріше результат їхньої природної схильності взаємодіяти з об'єктами в навколишньому середовищі", - вказує вона.

А якщо ви хочете знати більше про природу кішок, читайте наш матеріал: Чому у кішок сухий ніс: як зрозуміти, що у тварини температура.

Водночас, кидаючи предмети на підлогу, такі як іграшки або дрібні предмети, коти імітують дії, які б вони робили, переслідуючи і ловлячи здобич у дикій природі. Це може включати в себе биття або відмахування предметами, щоб імітувати рухи живої мішені.

Експерт по догляду за тваринами додає, що поведінка окремих котів може відрізнятися. Деякі коти можуть демонструвати більш предметно-орієнтовану ігрову поведінку, ніж інші. Забезпечення відповідних місць для гри, наприклад, інтерактивних іграшок, може допомогти перенаправити їхні мисливські інстинкти на відповідні цілі та зменшити ймовірність перекидання предметів домашнього вжитку.

Олівія Грішем також наголошує, що схильність котів до перекидання речей може бути зумовлена факторами навколишнього середовища.

"Коти від природи допитливі тварини і люблять досліджувати своє оточення. Коли вони натрапляють на предмети, які знаходяться в межах їхньої досяжності, вони можуть почати грайливо досліджувати їх, б'ючи лапами чи стукаючи по них, що інколи може призвести до перекидання об'єктів", - зазначає експерт.

Кіт привертає увагу

За словами експерта по догляду за тваринами, коти кидають речі на підлогу, щоб привернути до себе увагу, це може бути пов'язано з наступними причинами:

  • Взаємодія та залучення: коти - соціальні тварини, які потребують психічної та фізичної стимуляції. Кидаючи предмети на землю, вони, можливо, шукають уваги та взаємодії з людьми. Вони навчилися, що така поведінка часто призводить до реакції з боку господарів, будь то лайка, догана або навіть позитивна увага. Кидання предметів може бути для котів способом ініціювати час гри або налагодити взаємодію з господарем.
  • Закріплення: коти швидко навчаються і можуть асоціювати певну поведінку з бажаними результатами. Якщо в минулому кіт отримував увагу або винагороду, кидаючи предмети на землю, він може продовжувати так поводитися, щоб привернути до себе увагу. Це стає вивченою поведінкою, яка підкріплюється реакцією, яку вони отримують від своїх господарів.
  • Нудьга або самотність: коти можуть вдаватися до поведінки, спрямованої на привернення уваги, коли відчувають нудьгу або самотність.
  • Спілкування: коти спілкуються за допомогою різноманітних поведінкових реакцій, включаючи дії, спрямовані на привернення уваги. Кидаючи предмети на землю, вони можуть намагатися донести до господарів свої потреби або бажання. Це може бути спосіб висловити своє бажання пограти, поспілкуватися або навіть потребу в їжі чи увазі.

Дивіться відео про те, чому коти скидають речі на підлогу:

Як змусити котів не скидати речі

Оскільки домашні коти, які не виходять на вулицю, не можуть задовольнити свою природну цікавість зовнішніми подразниками. Доктор ветеринарних наук, зареєстрований ветеринарний лікар Морін Муріті рекомендує проводити час з ними, граючись з рухомими предметами.

"Ці об’єкти сильно відволікають увагу, особливо для домашніх котів, тому що вони не мають достатньо свободи, щоб досліджувати природу, займатися спортом чи розважатися", – пояснює ветеринар.

Таким чином кішка позбудеться накопиченої енергії, а ви вирішите ситуацію, пов'язану з падінням предметів.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти