StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не викидайте стару зубну щітку: як відмити пральну машинку до блиску

22 липня 2024, 21:18
197
Зазвичай пральну машинку протирають лише зовні, але вона потребує і регулярного очищення зсередини. Звичайна зубна щітка в цьому допоможе.
Щетка, пральная машинка
Як відчистити пральну машину щіткою / Колаж: Главред, фото: flickr, скріни з відео

Пральну машинку не прийнято регулярно вимивати зсередини, хоча це дуже важливо для чистоти та запаху речей, а також, щоб продовжити термін її служби. Поки одні користуються дороговартісними послугами з очищення машинки, блогер Марія Державіна розповіла, як це зробити вдома без зайвих витрат.

У відео в TikTok вона показала, як відмити пральну машину до стану нової. Для початку блогерка вийняла відсік прального порошку, запшикала його миючим засобом та інтенстивно протерла звичайною зубною щіткою. Всередині вашинки зробила те саме - і нальоту та іржі як і не було. Після цього варто протерти все від піни і засунути відсік назад.

Наступним етапом є чистка клапана і фільтра. З клапана потрібно злити всю застояну воду, а з фільтра вичистити усе сміття. Марія попередила, що цей процес буде не з найприємніших через запах, однак очистити цю частину пралки важливо. Отвір вона запшикала миючим засобом і ретельно прочистила фільтр - знову ж таки, зубною щіткою. Після цього фільтр потрібно вкрутити назад і можна переходити до очищення самого барабану.

відео дня

Візьміть миючий засіб та протріть ним дверцята від нальоту і резинку. Її потрібно протирати особливо ретельно, щоб потім попрані речі у машинці не мали поганого запаху. Після цього залишається вимити пралку зовні від пилу і патьоків.

Останнім етапом очищення пральної машини буде запуск на найдовшому циклі при 95 градусах з лимонною кислотою, щоб не залишити накипу жодного шансу. Такі маніпуляції, за словами Марії, призведуть до того, що машинка виглядатиме, як нова.

Хто така Марія Державіна?

Марія Державіна - TikTok-блогер, що розповідає про ефективні поради з прибирання, облаштування простору в домі, шопінг та власне життя. На її аккаунті майже 4 мільйони уподобайок, а підписані на Марію більше 80 тисяч користувачів.

Інші новини про прання:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти