StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Написано в Біблії: священник розповів, чи є куріння гріхом - відповідь здивує

6 травня 2024, 13:18оновлено 7 травня, 14:42
8314
Церква вчить, що важливо визнавати свої гріхи, каятися за них, дотримуючись християнських цінностей і заповідей. Главред з'ясував, чи є куріння гріхом.
Написано в Біблії: священник розповів, чи є куріння гріхом - відповідь здивує
Чи є куріння гріхом - як дізнатися чи є непрощені гріхи / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, pixabay, ua.depositphotos.com

У християнстві гріхи розглядаються як дії або думки, які суперечать волі Божій та порушують Його заповіді. Церква вчить, що гріх може бути духовним або моральним порушенням, яке псує відносини людини з Богом і з іншими людьми. Про те, чи вважається куріння гріхом у християнстві розповів у відео на YouTube клірик Вінницько-Барської єпархії ПЦУ протоієрей Димитрій Пасічник.

Якщо вам цікаво дізнатись більше порад від священників щодо різних питань, рекомендємо наш матеріал: Чи можна читати молитви з телефону: священик вразив несподіваною відповіддю.

Чи вважається куріння гріхом у християнстві

За словами священника, Святе Письмо дає вказівку не дозволяти нашим тілам бути підвладними будь-яким пристрастям.

"Біблія вчить нас, як християн, що ми повинні бути чистими та святими – духом, душею і тілом. Наші тіла називаються храмом для Святого Духа. А отже, забруднювати та руйнувати його – це гріх. Адже Бог, створивши людину, подарував їй життя. І нікому, навіть їй самій, не дозволив це життя вкорочувати чи віднімати", - розповів він.

Димитрій Пасічник нагадує, що Бог дав заповідь – не вбий, дотримуючись якої, людство мало б жити в мирі, любові та злагоді. Свідома шкода своєму здоров'ю – це дія проти Бога, а отже гріх.

Які погані звички можуть бути гріхом

Він наголошує, що гріх куріння не в формі сигарети, не в якості тютюну, а в тому, що це шкодить здоров'ю. А здоров'я – це Божий дар, який потрібно берегти і цінувати. Таким чином священник вказує на те, що всі шкідливі для здоров'я людини звички так чи інакше є гріхом.

"Задумайтесь, від куріння може страждати не лише сам курець, а й люди довкола нього. Так шкода буде помножуватись і завдавати зла і здоров'ю іншим людям. Пасивне куріння також є основною причиною захворювань, які призводять до смерті", - каже протоієрей ПЦУ.

Він резюмує, що куріння – це шкідлива звичка, залежність, церковною мовою – пристрасть, яка примушує людину знову і знову шукати тимчасового задоволення.

"Отримуючи швидку насолоду, людина буде потребувати ще і ще. Це і є залежність, церковною мовою – гріховна пристрасть. А отже, куріння – це гріх. Бережіть своє життя та здоров'я, адже це – великий дар Божий", - робить висновок клірик Вінницько-Барської єпархії ПЦУ протоієрей Димитрій Пасічник.

Дивіться відео про те, чи є куріння гріхом:

Які є непрощенні гріхи

Отець Василь Колодій настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці у Дніпрі зазначає, що непрощенними є гріхи проти Святого Духа, простіше кажучи - нерозкаяність.

"Нерозкаяність – це гріх проти Святого Духа, який проявляється в надмірній надії на Боже милосердя. Як це виглядає? "Та Бог і так простить, а піду висповідаю, і все буде добре". Або безнадійність на Божі милосердя: "Ні, я не піду до сповідей". "Не піду до сповідей, Бог мені так не простить, я такий страшний грішник, не піду до сповіді". От ці гріхи не простяться. Чому? Бо, тому що немає покаяння. Як Бог може простити гріх, якщо людина не кається?", - задається питанням священник у відео для YouTube.

Дивіться відео про те, які є непрощенні гріхи:

Як дізнатися, чи є непрощені гріхи

За його словами, кожна людина має в душі, в якомусь темному куті, отакий сейф, образно, і в тому сейфі вона тримає всі свої таємниці.

"З тими таємницями там зариті і гріхи наші, які ми сховали і забули. Диявол дуже хитро чекає всіх на смертній постелі. Коли ти умираєш, диявол все витягає, воно все записано чітко. І каже, ні, це моє, це до мене. Навіть можете її вже там не мити, нічого до мене, я їх тягну на своє місце. Тому гріхи непрощені – це штука така хитро дияволом замаскована", - додає він.

Хто такий Василь Колодій

о. Василь Колодій - настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці у Дніпрі, священик. УГКЦ Закінчив Івано-Франківську Теологічну Академію.

Яку молитву потрібно прочитати, щоб згадати непрощенний гріх

Отець наголошує, що для того, щоб згадати непрощенний гріх потрібно звернутись до Бога.

"Царю Небесний, Утішителю, Душе істини,

що всюди єси і все наповняєш,

Скарбе добра і життя Подателю,

Прийди і вселися в нас,і очисти нас від усякої скверни,

і спаси, Благий, душі наші.

Господи, дай мені сили зараз згадати ці гріхи, які колись мав,

глибоко десь я їх сховав, забув, або навіть не рахував, що то гріх"

Дивіться відео про те, як замолити непрощенні гріхи:

Чи можна вимолоти гріхи померлої людини

За його словами, ми не можемо вимолити гріхи чимось, ми можемо їх компенсувати, особливо тих людей, що вже померли.

"Там їхнє прощення залежить від Божого милосердя і від нас. Якщо ми за них будемо молитися, щоб Бог був до них милосердний, все в Божих руках. За тих, що померли, треба молитися, щоб Господь Бог взяв їх до себе", - вказує він.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти