StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна їсти людям качині яйця і чим це небезпечно: відповідь здивує

1 квітня 2024, 19:22оновлено 3 квітня, 11:17
У багатьох може виникнути запитання, чому не їдять качині яйця, адже їх досить рідко можна побачити у продажу. Насправді відповідь може багатьох здивувати.
Утиные яйца, утка
Чи можна їсти людям качині яйця/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, unsplash.com

Качині яйця дуже рідко можна побачити у продажу в нашій країні, тому у багатьох українців логічно може виникати запитання, чому не їдять качині яйця. Справді, може виникнути враження, що їх не їдять, адже почути щось про їхнє вживання або придбати їх досить складно. Насправді такий продукт можна вживати у їжу, але лише дотримуючись низки правил.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Знайти помилку на зображенні за 5 секунд зможе лише геній: надзвичайна оптична ілюзія

Яйця качок мають у своєму складі багато жирів, тому вони є ідеальним варіантом для додавання у випічку. У такому разі випічка буде ніжною і повітряною. Але через свій склад такі яйця краще не давати дітям до досягнення ними 6-річного віку, тому що цей продукт не дуже добре перетравлюється.

відео дня

Також запах і смак таких яєць досить сильно відрізняється від звичних нам курячих, і це ще одна причина, чому їх рідше вживають у їжу.

Але основна причина, чому не їдять яйця качок або вживають їх дуже рідко, полягає у тому, що у них може міститися бактерія сальмонела, потрапляння в організм якої може призвести до серйозних наслідків для здоров’я. Часто бувають інфіковані саме яйця водоплавних птахів – качок і гусей, хоча такі бактерії зустрічаються і в курячих та перепелиних яйцях. Є ризик заразитися бактерією, якщо вживати такі яйця сирими.

Вживати качині яйця в їжу, звісно, можна, але варто дотримуватися низки важливих правил під час приготування. Варити такі яйця потрібно у злегка солоній воді упродовж не менше, ніж 7 хвилин. Щоб продукт був приємнішим на смак, перед приготуванням варто, щоб він постояв 30 хвилин за кімнатної температури.

Але зловживати таким продуктом не варто, адже це буде навантаженням для травної системи.

Що таке сальмонельоз?

Сальмонельоз – це інфекційне захворювання тварин, птахів та людей, яке спричинюють бактерії роду Salmonella. Це зооноз із фекально-оральним механізмом передачі, характеризується переважним ураженням травної системи з розвитком діареї, інтоксикації та зневоднення організму, а іноді й сепсису і гнояків у внутрішніх органах, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти