StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна доливати воду в холодець: проста порада, яка врятує страву

28 листопада 2023, 03:30оновлено 2 грудня 2023, 12:56
34851
Варто знати наперед, що робити якщо википів холодець. Якщо неправильно розрахувати кількість води у холодці, страва може бути непоправно зіпсована.
Холодец, девушка, кухня
Чи можна доливати воду в холодець/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Холодець – це дуже поширена і популярна страва в Україні. Його готують зі шматочків м’яса та м’ясного бульйону, який після варіння застигає і стає схожим за консистенцією на желе. Щоб приготувати ідеальний холодець, потрібно дотримуватися низки правил. Адже ця страва досить вибаглива, і якщо додати певні інгредієнти у більшій або меншій кількості, ніж потрібно, страва може бути зіпсована.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Чи можна їсти вуглеводи ввечері: тренерка ошелешила помилкою, яку роблять усі

Наприклад, від правильної кількості води залежить, чи застигне холодець і яку консистенцію він матиме. Якщо прорахуватися з кількістю води на самому початку приготування страви, потім можуть виникнути проблеми, виправити які буде дуже важко.

відео дня

Так, одне з питань, які виникають найчастіше – чи можна доливати воду в холодець? Насправді таку помилку робити не варто. Не варто додавати воду у процесі варіння, якщо ви хочете, щоб у кінцевому рахунку страва вийшла приємною на смак, а також прозорою і не каламутною.

Така рекомендація пов’язана з тим, що додавання води зробить холодець мутним і непрозорим. Крім цього, що теж важливо, таким чином буде розбавлений бульйон, у який ви раніше додали потрібну кількість м’яса, солі і спецій. Якщо ж додати ще рідини, концентрація усіх доданих інгредієнтів буде уже не такою, і смак страви зміниться.

Крім цього, холодець може не захолонути, якщо його розбавити водою під час варіння.

Тому варто наперед використовувати потрібну кількість води для приготування цієї страви.

Скільки повинно бути води під час варіння холодцю

Коли варите холодець, потрібно розраховувати кількість м’яса і води у пропорції 1:2. Тобто якщо ви використовуєте 1 кілограм м’яса, то варити його потрібно у двох літрах води.

Раніше ми розповідали, чому пальмова олія така шкідлива. Є дві головні причини того, чому варто уникати продуктів, у складі яких присутня пальмова олія.

Також раніше ми розповідали, чому не можна ставити гаряче в холодильник. Щоб холодильник довше прослужив, потрібно дотримуватися низки важливих правил користування ним. Гаряча їжа може дуже нашкодити цій техніці.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти