StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Б'ють рекорди: названо найбільші породи котів в світі

17 вересня 2024, 16:48оновлено 17 вересня, 18:03
2434
Главред дізнався про гігантів котячого світу, які вражають своїми розмірами та красою.
Б'ють рекорди: названо найбільші породи котів в світі
Найбільші коти в світі / Колаж: Главред, фото: guinnessworldrecords.com

Коти - одні з найпопулярніших домашніх тварин, їх грайливість, незалежність та врода завоювали серця мільйонів людей. Проте, серед цих пухнастих створінь є справжні гіганти, які вражають своїми розмірами.

Найбільші породи котів

Мейн-кун є найбільшим з одомашнених кішок і зазвичай важить 8,2 – 10 кг (самці), 3,6 – 5,4 кг (самки). Особини цієї породи милі та ніжні, відомі своєю плюшевою шерстю та вухами з пучками.

Персидська довгошерста порода відрізняється своєю розкішною плюшевою шерстю і величним виглядом. Хоча ці коти і великі за розміром у порівнянні з більшістю інших домашніх котів, їхня вага зазвичай становить близько 5 кг. Персидські коти відомі своєю спокійною і розумною натурою.

Саванна стала дуже популярною останніми роками завдяки своєму унікальному походженню. Ці коти є результатом схрещування одомашнених кішок (зазвичай сіамських) з сервалом, африканським диким котом.

Норвезька лісова кішка відзначається своєю силою та м’язистістю. Її великі лапи та густе покриття шерстю підкреслюють її величний вигляд. Ця порода може досягати ваги до 10 кг.

Турецький ван — ще одна велика порода котів, вага яких може варіюватися від 4 до 9 кг, а висота — від 22 до 28 см у дорослому віці. Попри свою назву, ці коти походять з Близького Сходу. Вони мають біле тіло з характерним забарвленням хвоста і можуть мати блакитні або бурштинові очі.

Найважчий кіт у світі

У 1986 році кіт з Австралії Хіммі отримав звання найважчого кота в світі. Згідно з Книгою рекордів Гіннесса, він важив 21,3 кг і його доводилося перевозити на тачці.

На жаль, будь-яка зайва вага завдає шкоди здоров’ю кота, а у випадку Хіммі його надзвичайне ожиріння зробило його життя особливо незручним. Хіммі помер від дихальної недостатності у віці всього 10 років.

Щоб запобігти навмисному перегодовуванню кішок, Книга рекордів Гіннеса припинила запис в категорії "найважчі домашні тварини в світі" в 1998 році.

Дивіться відео Хіммі - найважчого кота:

Яка найбільша кішка у світі

У бразильському місті Жау, розташованому в штаті Сан-Паулу, проживає справжній гігант серед котів — Ксартрукс. Цей 6-річний представник породи мейн-кун вражає своїми розмірами: він досягає 1,3 метра в довжину і важить більше 10 кг. Його розмір настільки вражаючий, що його іноді плутають з гепардом, повідомляє видання The Sun.

"Він був найменшим у виводку — важив менш як 80 грамів. Ми й гадки не мали, що він стане таким величезним. Ксартрукс спочатку випередив своїх братів, а у віці чотирьох місяців уже перевершував за розмірами звичайних котів та перемагав на змаганнях", - розповідала власниця кота Марсія, яка займається розведенням породи мейн-кун з 2013 року.

Власники Ксартрукса переконані, що їхній улюбленець є рекордсменом серед мейн-кунів. У січні 2023 року вони подали заявку до Книги рекордів Гіннеса.

Найвищий кіт

Найвищий живий домашній кіт — Фенрір Антарес Пауерс (США). Його зріст становить 47,83 см, згідно з даними Книги рекордів Гіннеса.

Фенрір, чиє ім'я походить від імені одного із супутників Сатурна, є котом породи саванна F2, який визнаний Міжнародною асоціацією котів як домашня порода. Він завдячує такими розмірами своєму дідусеві, сервалу на ім'я Конго — дикій африканській кішці середнього розміру.

Фенрір є братом Арктуруса Альдебарана Пауерса (США), який утримував цей рекорд до своєї смерті. Його зріст ​​був 48,40 см.

Арктур був відомий своєю незвичайно спокійною поведінкою та схильністю позувати для фотографій. На жаль, кіт загинув під час трагічної пожежі в будинку.

Дивіться відео з Фенріром:

Найдовший кіт у світі

Відзнаку надовшого кота у світі утримує мейн-кун на ім'я Баривел з Віджевано в Італії. У 2018 році Баривел потрапив до Книги рекордів Гіннеса, його довжина становить 120 см.

Незважаючи на його величезні розміри, Баривел відзначається своєю тихою та сором'язливою натурою. Його улюблені ласощі — тунець і курка.

Баривел також має власний профіль в Instagram, де захоплені користувачі постійно коментують його розміри. Власник тварини Едгар Скандурра вважає його особливим і називає "великим подарунком" для своєї родини.

Відео із Баривелом - найдовшим котом:

Що відомо про Книгу рекордів Гіннеса

"Світові рекорди Гіннеса" (до 2000: "Книга рекордів Гіннеса") — довідник, який виходить щорічно та містить всесвітньо визнану колекцію світових рекордів, як людських досягнень, так і екстремальних фактів природи. Тепер "Книга рекордів Гіннеса" є виданням з найбільшим накладом із усіх книжок (за винятком Біблії), захищених копірайтом — факт, який відзначено записом у Книзі рекордів Гіннеса. 1 жовтня 2013 року загальний тираж екземплярів, проданих із 1955 року, склав більше 130 млн копій, повідомляє Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти