StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кіт робить одну важливу дію, якщо вас любить

8 листопада 2023, 17:10оновлено 8 листопада 2023, 22:50
Кішки можуть спати скрізь, але тільки біля господарів відчувають себе у цілковитій безпеці. Читайте, чому коти сплять біля голови.
Кіт робить одну важливу дію, якщо вас любить
Читайте, чому кішка вранці лізе в обличчя / Колаж Главреда. Фото: pexels.com

Кішки обирають найнесподіваніші місця для відпочинку, однак, якщо говорити про повноцінний цикл сну, ці тварини намагаються лягти ближче до своїх господарів. Звичайно, це стосується далеко не усіх домашніх улюбленців, адже ключовим тут є ставлення до кошеняти його власника. Чим ближча до вас кішка - тим більше вона вам довіряє.

Чому кішка любить спати у волоссі

Є кілька улюблених місць, де кішка найчастіше засинає. Насамперед - голова і волосся власника. Кішок сильно заспокоює запах сім'ї, саме по ньому (і ще інтонації) тварина ідентифікує вас як "свою" людину. Тому контакт зі шкірою і волоссям для кішок просто необхідний. З цієї ж причини кіт спить на подушці біля голови і поруч з лицем.

Як зрозуміти, що кішка вибрала собі господаря

Тварина робить низку дій, щоб висловити прихильність людині. Відомо, що кішки можуть не пам'ятати власника в лице, але запам'ятати його голос, реакцію, запах і навіть особливості ходіння. Якщо з'являється хтось чужий - кіт обов'язково дізнається про це саме за цими критеріями.

відео дня

У зв'язку з цим у кішок дуже розвинена міміка, слух і нюх. Кішки розрізняють вашу усмішку і смуток. Якщо людина усміхається - кіт муркоче, сідає на коліна або проводить носом по вашій відкритій шкірі. Зовсім інша реакція, якщо кіт відчуває ваші смуток або страх - тварина буде вести себе набагато тихіше і, за можливості, сховається в іншій кімнаті.

Зійтися з котом дозволить їхнє регулярне годування, турбота, розчісування та інші приємні дрібниці, які змусять кішку муркотіти.

Як дізнатися, чи любить вас кішка

Зазвичай кішки сильно прив'язані до місця, але не до господарів. Якщо в будинку з'являється нова людина - вони, найімовірніше, спершу будуть ховатися, але потім неприйняття швидко переросте у звичку.

Але головною ознакою того, що кіт вас полюбив, мабуть, є прояв його довіри до вас. Це демонструється перш за все у його позі сну: якщо спить на боці або розкриває живіт - точно вам довіряє, бо оголює перед вами своє найвразливіше місце.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти