StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Який фрукт допоможе заснути і краще спати: відповідь здивує

26 березня 2024, 04:35оновлено 28 березня, 10:16
Є один фрукт, що можна їсти перед сном й отримувати від цього лише користь.
Сон, фрукты
Який фрукт допоможе заснути/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Усім відомо, що вечеря має бути за кілька годин до сну, щоб вона ще встигла перетравитися до того часу, як ми вирушимо у ліжко. Але є такі продукти, що можна з'їсти на ніч не лише без шкоди, а й ще із користю для сну.

Радимо також прочитати матеріал: Треба знайти цифру 2 серед літер за 5 секунд: надзвичайно складна загадка

Працівники Королівського коледжу ерготерапевтів (RCOT) дійшли до висновку, що вживання бананів на ніч може допомогти легше заснути. Вони припускають, що такий ефект спричинений наявністю у фрукті триптофану – амінокислоти, яка допомагає організму виробляти серотонін і мелатонін, пише The Express.

відео дня

Згідно з The Sleep Charity, банани є джерелом магнію і калію, і тому вони можуть допомогти "розслабити перенапружені м’язи".

Також зазначається, що вони містять надзвичайно важливий триптофан, який стимулює вироблення ключових заспокійливих мозкових гормонів. Тому банани можна або їсти перед сном, або робити з них смузі.

Але банани – це не єдина їжа, яку можна споживати перед сном. До таких видів їжі належить також мигдаль. Він містить магній, який сприяє розслабленню м'язів і кращому сну.

Що відомо про Defense Express

Defense Express — українська інформаційно-консалтингова компанія, що спеціалізується на огляді військової техніки, озброєнь та військово-промислового комплексу України. Видає два друковані журнали та має вебпортал, пише Вікіпедія.

Компанія визнається експертною у своїй галузі численними українськими ЗМІ. Брала участь у реалізації інформаційних проєктів, зокрема для ГУР МОУ.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти