StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як у домашніх умовах перевірити срібло - топ 5 легких способів

21 червня 2024, 14:56
159
Якщо ви не впевнені, що ваша прикраса справді зроблена зі срібла, не розчаровуйтесь. Є прості методи, як перевірити срібло підручними засобами.
серебряное украшение, йод
Як дізнатися срібло чи ні в домашніх умовах / Колаж: Главред, фото: flickr

Рівень виробництва біжутерії зараз такий високий, що деколи відрізнити срібло від сталі, на перший погляд, майже неможливо. Однак, як дізнатися - перед вами срібло, чи ні в домашніх умовах, досить легко. Представники Silva розповіли прості методи, як перевірити прикраси.

Як перевірити срібло у домашніх умовах йодом

Якщо ви хочете швидко і доступно визначити, чи ваші прикраси зроблені зі срібла - капніть краплю йоду на поверхню виробу. Якщо на цьому місці утвориться темна пляма - це справжнє срібло.

Однак, варто зазначити, що такий метод має і свої недоліки. Йод може визначити лише срібло на поверхні, тому ваша прикраса може як і бути повністю зі срібла, так і посріблено. Окрім цього після перевірки пляма від йоду досить важко відчищається, деколи і не зникає зовсім.

відео дня

Як перевірити срібло магнітом

Ще один простий спосіб перевірки - провести магнітом біля прикраси. Оскільки срібло є діамагнетиком, воно не може взаємодіяти з магнітом. Якщо ж ваш виріб примагнітився - срібла у ньому або дуже мало, або і взагалі немає.

Як крейда покаже, чи срібна у вас прикраса

Якщо потерти крейдою об срібло - вона має почорніти. Однак цей метод слід застосовувати вкрай обережно - крейда може залишити на сріблі подряпини, навіть досить глибокі, якщо у крейді є камінець. Також крейда може зняти під час перевірки тонкий шар срібла.

Як відрізнити срібло від нержавіючої сталі

Якщо ви не впевнені, чи у руках срібло, чи сталь - достатньо взяти чистий аркуш паперу та, злегка натиснувши, намалюйте гранню прикраси на ньому лінію. Якщо виріб залишає слід - це срібло.

Як визначити срібло чи паладій

Найпростіший спосіб відрізнити прикрасу із паладію від срібної - це використати азотну кислоту з аптеки. Почервоніння на прикрасі означатимуть, що перед вами точно не срібло.

Що таке Silva?

Silva - українська компанія з Харкова, що займається продажем прикрас із срібла та веде блог, у якому ділиться порадами щодо догляду за ювелірними виробами.

Читайте також про срібло:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти