StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Сяятиме, як з магазину: як почистити срібло в домашніх умовах

15 квітня 2024, 11:42
Срібні прикраси з часом втрачають блиск та темніють, однак є дієві способи які швидко повернуть їм первинну красу.
Сяятиме, як з магазину: як почистити срібло в домашніх умовах
Як почистити срібло в домашніх умовах / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Срібні прикраси з часом тьмяніють, втрачаючи блиск і красу. Це відбувається через реакцію срібла з киснем, сірководнем та іншими речовинами, що містяться в повітрі.

Проте, не поспішайте викидати або нести до ювеліра ваші улюблені сережки, каблучки чи браслети. Існує безліч способів, як почистити срібло в домашніх умовах, зберігши при цьому цілісність каміння.

Якщо вас цікавлять поради по догляду за прикрасами, прочитайте матеріал Главреду: Срібло блищатиме, як нове: домашня хитрість, яка очистить його за 5 хвилин.

відео дня

Як почистити срібло з камінням, що потемніло

Щоб освіжити срібло і мельхіор, використовуйте картопляний сік. Замочіть прикраси на 30 хвилин в розведеному водою відношенні 1:1 соку картоплі, а потім протріть шерстяною тканиною до блиску.

Для очищення прикрас без каменів можна використовувати пасту, зроблену з крейди і нашатирного спирту. Змішайте їх у рівних пропорціях і, за допомогою зубної щітки, почистіть вироби, щоб повернути їм блиск.

Крім цього, користувач TikTok @wikihow поділилався способом очищення срібла кетчупом. Для цього потрібно нанести його на губку або щітку і протерти ним виріб протягом кількох хвилин.

Якщо консистенція кетчупу занадто густа, можна додати трохи води. Для виробів з декорованим плетінням та складним дизайном краще використовувати щітку з м'якими ворсинами.

Якщо чорнота залишилася, можна змішати кетчуп з нашатирним спиртом і повторити процес очищення.

@wikihow Is your jewelry looking tarnished and grimy?Try this clever hack?#cleaning#diy#hack#lifehack#silver#jewelry♬ Smoked out Phonk - TREVASPURA

Чим не можна чистити срібло

Не використовуйте абразивні чистячі засоби, порошки, жорсткі щітки, оскільки вони можуть подряпати срібло та пошкодити каміння. Для чищення срібла не варто використовувати окріп, оскільки це може призвести до пошкодження металу.

Також слід уникайти контакту срібла з агресивними хімічними речовинами, такими як відбілювачі, хлорка, аміак (у високих концентраціях). Ці хімічні речовини можуть пошкодити срібло і зробити його тьмяним.

Чим чистять срібло від чорноти в домашніх умовах

Паста з харчової соди і води є одним із найпопулярніших і ефективних методів очищення срібла. Відео із використанням цього способу поділилась користувачка TikTok @v3rnhixxx.

Щоб очистити срібні прикраси, змішайте харчову соду з невеликою кількістю води до утворення пасти, нанесіть її на срібло м’якою тканиною, обережно потріть, а потім змийте водою. Цей спосіб особливо хороший для прикрас з гладкою поверхнею.

Алюмінієва фольга та сіль -це метод, який чудово підходить для срібних прикрас із складними деталями. Цим способом поділилась іншка користувачка TikTok @hartboytray

Вистеліть миску алюмінієвою фольгою, покладіть всередину срібні предмети, залийте гарячою водою і додайте столову ложку солі. Хімічна реакція, яка відбувається, допомагає перенести сірку зі срібла на алюмінієву фольгу, таким чином ваші прикраси повернуть блиск. Через кілька хвилин вийміть рикраси, промийте їх і висушіть.

Білий оцет і харчова сода також є дієвим способом очищення. Для глибшого очищення замочіть срібні вироби в розчині білого оцту та води та додайте столову ложку харчової соди. Така шипуча суміш допоможе усунути почорніння.

У чому ювеліри чистять срібло

Професійні ювеліри використовують спеціальні засоби і обладнання для очищення срібла. Вони можуть використовувати ультразвукові ванни, хімічні розчини або інші професійні методи, які допомагають відновити блиск і вигляд срібла без ризику пошкодження.

Що таке ультразвукова ванна?

Ультразвукова ванна - це резервуар, в який наливається рідина. Це може бути миючий склад, вода і т.д. На стінках чи дні ємності встановлені випромінювачі ультразвукових хвиль. Багато моделей пристроїв також припускають наявність нагрівальних елементів. Вони підтримують температуру на певному рівні, підвищуючи якість чищення. Для активації ультразвукових випромінювачів використовують електронний генератор, пише Lebedka.ua.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти