Як зробити ідеальний букет нареченої своїми руками

13 жовтня 2024, 05:10
19
Букет матиме карколомний вигляд. Знадобляться всього лише 12 троянд і стрічки.
Букет нареченої
Букет нареченої можна зробити своїми руками / Фото: pixabay.com

Букет нареченої - атрибут, якому на весіллі приділяють величезну увагу. Флористка з Канади розповіла, як зробити весільний букет своїми руками.

За її словами, у Північній Америці букет для весілля з 12 троянд - досить поширене явище. Дуже часто такий букет замовляють як для нареченої, так і для її подружок і свідків нареченого. 12 троянд вважаються щасливим числом.

"Але як зробити букет із 12 троянд, і щоб при цьому букет мав рівний, круглий вигляд півсфери? Це завдання не з легких, якщо не знати простого прийому", - сказала флористка у відео, опублікованому на Youtube-каналі Classy Flowers.

Логічно почати з того, щоб розмістити троянду в центрі та від неї будувати букет, розподіляючи інші троянди навколо. У такому разі для закінченої композиції знадобиться або більше троянд, або букет вийде нерівним, однобоким чи овальним.

Флорист розробила спеціальну схему, щоб уникнути такої ситуації.

По-перше, потрібно правильно вибрати троянди. Потрібно взяти чотири великі троянди, чотири - середнього розміру і чотири - найдрібніші.

Потім акуратно ножем зчищається все листя зі стебла і колючки, щоб наречена не поранилася.

Ніжки троянд мають бути довжиною приблизно 40 см.

У центрі робиться ромбова фігура з троянд середнього розміру. Тобто чотири середні бутони (M), приготовані заздалегідь, потрібно скласти у вигляді ромба. Потім у поглиблення, які утворилися, необхідно помістити найбільші бутони троянд (L), а в проміжки, що залишилися, вставити найдрібніші троянди (S). Таким чином виходить майже ідеальна форма.

Скриншот
Скриншот

Флорист радить дмухнути в серединку троянди, якщо квітка недостатньо розкрита, для додання пишності та об'єму.

Потім букет закріплюється клейкою стрічкою анкор.

Навколо троянд викладаються стебла ізраїльського рускуса і також закріплюються стрічкою.

Скриншот

Закінчивши із зеленню, не відриваючи стрічку анкор, її потрібно вивернути на виворітний липкий бік і обмотати ручку букета. Таким чином, декоративна стрічка, якою обмотується букет, не буде ковзати, оскільки прикріпиться до липкого боку. Край стрічки закріплюється перловими голками.

Скриншот

Такі букети добре готувати за день до весілля і зберігати в прохолодному місці. Ніжки троянди слід помістити або у воду, або у флористичну губку.

Скриншот

Дивіться відео - Як зробити ідеальний букет нареченої з 12 троянд:

Раніше Главред писав, як зробити квіткову композицію на весільний стіл. Вам знадобиться висока скляна ваза, зелена стрічка анкор, пластиковий контейнер і квіти.

Youtube-канал Classy Flowers

На Youtube-канал Classy Flowers підписані 339 тисяч осіб.

Авторка - флорист з Канади та розповідає про те, як робити квіткові композиції власноруч, також ділиться ідеями для декорування і дає поради щодо садівництва.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти