Ідеально для весілля: як зробити букет із флористичною губкою своїми руками

12 жовтня 2024, 12:38
25
Думаєте, що зробити квіткову композицію дуже складно? Флорист показала кожен крок.
Букет, весільний стіл
Як зробити квіткову композицію на весільний стіл / Колаж: Главред, фото: скріншот, pixabay.com

Будь-яке застілля стане ще більш святковим, якщо стіл прикрашають квіти. І навіть якщо ви не професійний флорист, то зробити квіткову композицію буде вам під силу.

На Youtube-каналі Classy Flowers розповіли, як зробити квіткову композицію у високій вазі.

Раніше Главред писав, що свічки на святковому столі також створюють особливу атмосферу під час застілля. Мало хто знає, але навіть для сервірування столу створені спеціальні правила етикету. Як сервірувати святковий стіл свічками, читайте в матеріалі: Як розставити свічки на обідньому столі: правила сервірування.

Букет із флористичною губкою своїми руками - покроково

Передусім вам знадобиться висока скляна ваза, заввишки приблизно 50-60 сантиметрів, зелена стрічка анкор, пластиковий контейнер або пластиковий горщик (цю роль може відігравати готовий лайнер для кошиків чи горщиків або навіть дно пластикової пляшки). Головне, щоб він підходив до горлечка вази.

Також вам знадобиться флористична губка, водні кристали, стрічка зі стразами або будь-яка інша декоративна стрічка, флористичні інструменти і, звісно ж, живі квіти. Зокрема, флорист запропонувала використати 12 пастельних троянд і 4 великі гортензії, зелень і гіпсофілу.

Скриншот

Спочатку потрібно помістити водні кристали у вазу.

Пластиковий контейнер потрібно залишити такої висоти, щоб флористична губка виступала над краями приблизно на 5 сантиметрів для того, щоб було легше оформити сферичну форму композиції.

Скриншот

Попередньо замочену флористичну губку поміщають у приготований пластик і закріплюють на вазі за допомогою стрічки анкор хрест-навхрест, а потім навколо, так, щоб конструкція щільно сиділа на вазі.

Коли працюєте зі стрічкою анкор, переконайтеся, що поверхня вази суха, інакше вона може і не приклеїтися. Далі за допомогою клейового пістолета і смужки стрічки зі стразами або будь-якої іншої декоративної стрічки, потрібно закрити цю ділянку роботи.

Скриншот
Скріншот

Як правильно обрізати гортензію

Далі потрібно обрізати гортензію під дуже гострим кутом, щоб максимально відкрити стебло та забезпечити доступ води.

Одну гортензію оформляють нагорі, а три інші розподіляють з рівномірними проміжками навколо. У результаті виходить форма, що нагадує сферу.

Скриншот
Скриншот

Троянди потрібно розташувати між, всередині та навколо гортензії.

Троянди обрізають завдовжки десь 12-15 сантиметрів і теж під кутом для того, щоб було їх було легше увіткнути в губку, а також щоб у них був повноцінний доступ до вологи.

Проміжки, що залишилися, заповнюють гіпсофілою. Квіти-наповнювачі завжди надають об'єму і допомагають вирівняти всі похибки та надати закінченого вигляду композиції.

Скриншот

На останньому етапі можна нарізати гілки і листя салала на сегменти і оформити їх навколо основи композиції. Це дасть змогу підняти, підтримати і захистити ніжну гортензію знизу, а також додатково закриє губку, пластик та інші деталі й додасть композиції закінченого вигляду.

Для додаткового надання зорової висоти можна додати якісь декоративні гілочки.

Скриншот

Таку композицію можна готувати за день-два до урочистості й зберігати в прохолодному місці з ідеальною температурою в 5-10 градусів.

Чи потрібно поливати квіткову композицію? Після того як букет готовий, флористичну губку можна додатково полити і побризкати з пульверизатора.

Дивіться відео - Як зробити квіткову композицію на весільний стіл:

Раніше Главред писав, навіщо ставити гортензію в холодильник: розкрито секрет досвідчених флористів.

Youtube-канал Classy Flowers

На Youtube-канал Classy Flowers підписані 339 тисяч осіб.

Авторка - флорист з Канади та розповідає про те, як робити квіткові композиції власноруч, також ділиться ідеями для декорування і дає поради щодо садівництва.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти