StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Якою пігулкою можна підгодувати кімнатні квіти: вразять своєю красою

30 серпня 2024, 16:19
16540
Які таблетки корисні для квітів у домашніх умовах - досвідчені садівники розповіли корисні лайфхаки.
Якою пігулкою можна підгодувати кімнатні квіти: вразять своєю красою
Яке найкраще добриво для кімнатних квітів / колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Яка пігулка корисна для рослин, їх росту та здоров'я, однак, щоб не нашкодити улюбленим кімнатним рослинам - фахівці розповіли про добрива, які варто застосовувати для кращого стану квітів.

Вважається, що для кімнатних рослин потрібен запас поживних речовин, адже вони зазвичай живуть у невеликих ємностях. Тож, щоб насичувати ваші рослини добривами, варто дотримуватись правил від досвідчених садівників.

Яке найкраще добриво для кімнатних квітів

Щоб ваша улюблена рослина мала повноцінний розвиток і не втрачала свою красу, варто слідкувати та вчасно поповнювати її живлення у вигляді добрива. Фахівці наголошують, що рослини мають бути забезпечені азотом, фосфором, калієм, магнієм, залізом, сіркою, кальцієм. Також корисними для них будуть А такі мікроелементи, як марганець, бор, цинк, мідь.

відео дня

Спеціалісти розповідають, що не завжди варто купувати дорогі добрива, щоб забезпечити ріст кімнатних рослин. Вони також поділились лайфхаком, що у звичайній аптеці можна придбати недорогі таблетки "Аспаркам", які містять калій та магнію аспарагінат. Ці пігулки стануть відмінною альтернативою спеціальним калієво-магнієвим добривам для кімнатних квітів.

Для того, щоб підживити рослину варто просто покласти 2 таблетки "Аспаркама" у верхній шар грунту горщика. Після такої маніпуляції ваша квітка буде забезпечена магнієм та калієм на довгий період, а її краса буде тішити вас.

Які таблетки можна додати до квітів

Відомо, що аспірин відомий своїми властивостями у різних сферах побуту і життя людини. Господині розповіли лайфхак, що підгодівля кімнатних рослин аспірином добре підвищить імунітет рослини та вона буде стійкіша до різних захворювань та інфекцій.

Для того, щоб підлікувати кімнатну рослину, вам варто дотримуватись інструкцій. Для підживлення рослини потрібно приготувати розчин із 3 таблеток на 3 літри відстояної води кімнатної температури. Після того, як пігулки повністю розчинились у воді, тоді дозволяється використовувати розчин для поливу. Таку процедуру рекомендовано робити лише 1 раз на 2 місяці.

Чим обробити домашні квіти від хвороб

Фахівці в аграрній сфері радять оглядати кімнатні рослини регулярно, щоб вчасно виявити шкідників та вжити термінових заходів. Обробка хімічними препаратами є найбільш ефективною проти різних комах, однак варто робити це дуже обережно із домашніми рослинами.

Найбільш розповсюджені комахи, які з'являються на декоративних рослинах у домі - це попелиця та павутинні кліщі. Ці шкідники можуть призвести не лише до втрати привабливого вигляду вазона, а й зовсім знищити рослину.

  • Щоб врятувати рослину від павутинного кліща, варто ретельно промити її під душем, а після того обробити акарицидами. Ефективним буде препарат акарицид "Антикліщ Про" та інсектицид "Вертімек".
  • Якщо ви помітили на рослині попелицю, тоді необхідно оборобити рослину такими препаратами, як "Актара", "Теппекі", "Ампліго" - цими засобами варто обприскувати або поливати рослини. Однак комахи можуть не відразу зникнути із рослини, варто почекати декілка годин. Також фахівці рекомендують, що необхідно обробити всі рослини в будинку, якщо ви помітили попелицю на одному вазоні.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти