StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно розморозити оселедець: 3 найкращі способи, які збережуть користь і смак

16 квітня 2024, 14:31оновлено 17 квітня, 11:41
Якщо дотримуватися простих правил, то рибу вдасться розморозити і швидко, і безпечно для самого продукту.
Рыба, приготовление рыбы
Як правильно розморозити оселедець/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, unsplash.com

Під час приготування страв багато людей, звісно, із радістю надали б перевагу свіжій, недавно виловленій рибі. Але не завжди є можливість використовувати саме таку рибу. Адже у магазинах і супермаркетах зазвичай можна знайти її переважно у замороженому вигляді. І в такому разі звісно постає питання, як її правильно розморожувати. Давайте розберемося, як розморожувати оселедець і не робити при цьому поширених помилок.

Радимо також прочитати матеріал: Знайти шарф у джунглях за 8 секунд зможуть одиниці: оптична ілюзія для найкмітливіших

Відомий український кухар Євген Клопотенко описав три безпечні способи, як розморозити рибу.

відео дня

1. Перекласти в холодильник заздалегідь

Один із найпоширеніших способів, як розморожувати оселедець та інші види риби – це дістати продукт із морозильної камери та перекласти у холодильник завчасно. Якщо ви знаєте, що вранці будете готувати рибу, то її просто потрібно ввечері дістати і перекласти у холодильник – до ранку вона вже буде готова до приготування.

Але, звісно, такий спосіб не є "екстреним" – він підходить лише у тому разі, якщо ви завчасно плануєте, що будете потім готувати.

2. Розморожування у холодній воді

Потрібно дістати з морозилки оселедець або іншу рибу, яку ви будете готувати, і покласти у каструлю з холодною водою. Якщо риба у поліетиленовому пакеті, то його потрібно залишити під час розморожування – не варто діставати рибу з нього. Якщо ж ви придбали рибу на вагу, то покладіть її у зіп-пакет, випустіть з нього повітря і далі відправляйте у холодну воду. Якщо рибина має дуже великі розміри, то варто кілька разів під час розморожування змінювати холодну воду.

Такий спосіб буде швидшим, ніж попередній, але все одно потребуватиме трішки часу – від 30 хвилин до 1,5 години.

3. Розморожування у мікрохвильовці

Такий спосіб буде найшвидшим, але може вплинути на смакові якості продукту. Тут уже потрібно обирати – якщо вам терміново потрібно розморозити рибу і вже просто зараз почати її готувати, тоді можна скористатися таким способом, а якщо у вас у запасі є трохи більше часу, то можливо вам варто скористатися одним зі способів, які описані вище.

Отже, для розморожування риби у мікрохвильовці потрібно покласти її на тарілку і відправити у мікрохвильову піч, при цьому обравши режим розморожування. При цьому під час розморожування не варто далеко відходити від риби, адже потрібно буде час від часу вимикати мікрохвильовку, перевертати рибу і вмикати знову.

Що за риба оселедець?

Оселедець – рід риби родини оселедцевих. До цього роду належить понад 60 видів, поширених в морях помірного і спекотного, а почасти і холодного поясу. Деякі види суто морські і ніколи не виходять у прісні води, інші належать до прохідних риб і для нересту входять до річки. Їжу їх складають різні дрібні тварини, особливо дрібні ракоподібні. Оселедці населяють помірні води північної півкулі й суміжні моря Льодовитого океану, а в південній півкулі вони живуть біля берегів Чилі, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти