StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як зрозуміти що поруч з вами істероїд: небезпека характера

4 вересня 2023, 10:48
Істероїди є в кожному колі спілкування, їх можна дізнатися за декількома ознаками.
Як виглядають істероїди
Як виглядають істероїди / Колаж Главред, фото Instagram (thestyleograph, ninasandbech)

Існує багато психотипів, які можуть визначити характер людини. Найпоширеніший з них - істероїдний. Його не варто плутати з істеричним, перший має рухливу і швидку нервову систему. А щоб перевірити чи є у вашому оточенні така людина або це ви, читайте ознаки істероїду нижче.

Хто такий істероїд

Істероїдний тип особистості характеризується швидкою, нестійкою і рухомою нервовою системою. Їх можна охарактеризувати як "людей без стійкого стрижня". Основною причиною цього є нездатність підтримувати тривале збудження нейронів. Це проявляється в непостійній працездатності, швидкому виснаженні енергії і потребі в частих перервах. Їхнє спілкування часто центрується навколо себе, виставленні на показ власної особистості і самопрезентації.

Яскраві, експресивні, вони завжди жадають уваги і потребують проявів любові. Вони часто стають героями любовних драм і можуть розтягувати їх на роки, повністю занурюючись в емоційну залежність від цих переживань. Як результат, вони часто переходять від однієї любовної кризи до іншої.

відео дня

Істеричний тип особистості характеризується високою емоційністю, але при цьому він має здатність створювати міцні, затишні і стабільні стосунки. Партнеру з ними буде комфортно, особливо якщо він проявляє щедрість у вираженні компліментів і проявах любові

Ознаки істероїду: перевір себе

  • Зовнішній вигляд. Істероїд завжди яскраво одягається і намагається виразити себе контрастними кольорами в одязі або незвичайними прикрасами. Чим більше уваги вони привертають - тим краще.
  • Міміка. Акторська майстерність - це про них. Істероїди часто активно жестикулюють, пародіюють людей і відіграють конкретну роль, навіть якщо в приміщенні лише одна людина. Експресія та швидка зміна настрою чітко вказують на цей тип особистості.
  • Намагається бути лідером. Хоч він і пробує себе в ролі керівника, але йому вдається це досить важко, тому що не вистачає витримки і стійкості. Незважаючи на це, істероїд подобається людям і вони йдуть за ним.
  • Егоцентризм. Часто говорить тільки про себе і вважає, що головне в житті - він, а все крутиться навколо нього.

Небезпека у спілкуванні з істероїдом

Якщо ви готові вступати будь-які стосунки з істероїдом, варто враховувати, що це непросто, і ось чому.

Істероїдна людина не переносить настанов. Його дратують моралізаторські розмови та правила щодо "правильної" поведінки. У його світі немає місця поняттю "повинен", коли мова йде про зобов'язання перед ким-небудь або суспільством. Якщо щось" повинно" бути, то тільки для нього самого.

Такі індивіди можуть несвідомо підштовхувати вас до конфлікту. Для них це також спосіб отримати емоційну зарядку. Істероїди - прекрасні маніпулятори, тому дотримуйтесь порад, як не вестися на провокації.

Істероїдні особистості також можуть проявляти схильність до зрад, тому що їм хочеться знову відчути, що до них проявляють інтерес і прагнуть. Вони шукають можливість грати, фліртувати, дивувати і заманювати.

Людина з істеричними рисами характеру схильна прикрашати дійсність. Це відбувається не обов'язково з метою отримання вигоди або обману вас. Він вважає за краще розповідати історії, де він бачить себе в ролі героя. Це особливо проявляється, якщо він не цілком задоволений своїми досягненнями і прагне компенсувати це ілюзорними успіхами.

Йому важко проявляти співпереживання, турботу і співчуття. Іноді він може виглядати як щирий і уважний, але насправді всередині його почуття можуть бути відсутніми. Якщо ви маєте намір налагодити стосунки з істероїдом, важливо усвідомити його внутрішню емоційну відчуженість. Цей процес складний, але може бути ефективнішим, ніж спроба переконати істероїда в його нещирості та змінити його.

Більше про психологію:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти