StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як визначити характер вашого кота по кольору шерсті: неймовірна точність

4 січня 2024, 17:01оновлено 5 січня, 14:29
Главред з'ясував, чи може колір шерсті кота вказувати на його активність та риси характеру.
Як визначити характер вашого кота по кольору шерсті: неймовірна точність
Як визначити характер вашого кота по кольору шерсті - як вибрати кота / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Подібно до людей та інших тварин, кожен домашній кіт має унікальну індивідуальність. Ця індивідуальність формується під впливом різних факторів, включаючи стать, гормональні фактори, сім'ю і навіть процес соціалізації, коли тварина була ще кошеням. Порода також має важливий вплив. Ми всі знаємо, що різні породи мають різні риси характеру, але про змішані породи котів важко сказати.

Дехто стверджує, що існує прямий зв'язок між рівнем меланіну та дофаміну в організмі кота. У свою чергу, це може впливати на характер кота. Експерт AnimalWised із захисту тварин Джозі Ф. Тернер розповіла про те, як колір шерсті може впливати на характер кішки.

Чи впливає колір шерсті на характер кота?

Меланін - це загальний термін для позначення колірних пігментів тварин. Більша концентрація меланіну призводить до темнішого кольору шкіри або хутра.

Джозі Тернер наголошує, що у звіті за 2015 рік узагальнено попередні дослідження меланокортинової системи і стверджується, що "[особи] з темнішою пігментацією плейотропно пов'язані з вищими рівнями агресії, сексуальності та соціального домінування, ніж особи зі світлішою пігментацією".

А якщо ви хочете знати більше про природу кішок, читайте наш матеріал: Чому у кішок сухий ніс: як зрозуміти, що у тварини температура.

Вона додає, що у тому ж звіті зазначається, що на ці дослідження впливають багато інших факторів, окрім кольору шкіри та шерсті. Крім того, не згадуються конкретні кореляції з котами. Звіт лише припускає, що існує більша ймовірність того, що певні кольори можуть мати відповідні моделі поведінки. Але вона не стверджує, що всі ці різні кольори означають, що вони будуть поводитися будь-яким передбачуваним чином. Існує занадто багато інших факторів.

Чорні коти

У своєму матеріалі, Джозі Тернер вказує на те, що в багатьох культурах чорні коти асоціюються з невдачею, і в середні віки в континентальній Європі вони піддавалися жорстоким переслідуванням. Однак в інших культурах до чорних котів ставилися набагато прихильніше. Наприклад, на Британських островах вважають, що вони приносять удачу, а в Сполучених Штатах їм не довіряють.

"Правда полягає в тому, що чорні коти можуть мати різні типи характеру. Хоча, можливо, дослідження, згадане вище, вказує на агресивність чорних котів, багато з них є наймилішими, найласкавішими та найслухнянішими створіннями", - наголошує експерт.

Помаранчеві коти

Джозі Тернер робить висновок, що помаранчевих котів часто сприймають як котів-холостяків, які люблять лінуватися і гратися більше, ніж інші.

"Помаранчеві коти вважаються особливо милими і люблячими. Вважається, що вони більш схильні нявкати, коли хочуть привернути до себе увагу, і особливо люблять погладжування та ласкаві слова. Багато людей вважають, що з усіх різних порід котів помаранчеві дають вам більше, ніж будь-які інші. Це так, навіть якщо спочатку вони часто сором'язливі", - вказує експерт із захисту тварин.

Білі коти

Їх вважають "менш сміливими та активними і більш сором'язливими та спокійними, ніж котів інших кольорів". Це підтверджується багатьма власниками котів, які вважають, що їхні білі коти загалом більш стримані і часто сором'язливі, але при цьому люблячі і турботливі, коли вони прив'язані до своєї сім'ї.

Експерт AnimalWised Джозі Ф. Тернер також додає, що одним з цікавих аспектів білих котів, який може вплинути на сприйняття їхньої особистості, є їхня схильність до глухоти. "У глухих білих котів спостерігається відсутність меланоцитів", що може корелювати з ідеєю про те, що пігментація та особистість пов'язані між собою. Також можливо, що глухі білі коти будуть більш схильні до сором'язливості через свій вразливий стан. Однак це не пов'язано з тим, що ми думаємо про білих котів, які не є глухими.

Дивіться відео про те, як колір шерсі кота може впливати на його характер:

Сірі коти

Джозі Ф. Тернер вказує, що загалом, сірі коти вважаються пустотливими та веселими. Вони особливо красиві і демонструють риси всіх особистостей. Існують породи котів, які відомі своїм сірим забарвленням. До них відносяться російська блакитна і небелунг. Ці породи відомі тим, що мають певні характерні риси особистості, пустотливість і веселість є їхніми спільними рисами.

Партикулярні та черепахові коти

Експерт звертає увагу на те, що ще одне дослідження, яке вивчало можливі зв'язки між кольором шерсті кота та його характером, було опубліковане в Journal of Applied Animal Welfare Science у 2016 році. Одним з найцікавіших аспектів цього дослідження були висновки про те, що партикулярні коти (коти з більш ніж одним забарвленням), схоже, мають більш агресивні риси, ніж коти з іншим забарвленням.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти