StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як зберігати тонкий лаваш в домашніх умовах: нарешті не буде сохнути

20 серпня 2023, 19:01оновлено 20 серпня 2023, 19:39
13909
Главред розповість, що робити, якщо лаваш сухий і як його повернути до життя.
Як зберігати тонкий лаваш в домашніх умовах
Як зберігати тонкий лаваш в домашніх умовах / колаж: Главред, фото: pexels

Лаваш - улюблений продукт багатьох людей, проте мало хто знає, як правильно його зберігати, щоб він не засох в перший же день. Ми розповімо, чи можна заморозити вірменський лаваш і що робити, щоб продовжити його термін зберігання.

Скільки днів можна зберігати лаваш

Тонкий і популярний для приготування різних страв лаваш без дріжджів - ідеальна заміна хлібу і можливість приготувати щось нове. Однак зберігається він відносно не довго. При дотриманні всіх рекомендацій, максимальний термін зберігання даного продукту становить до 6 днів, а точніше - близько 73 годин.

Як зберігати тонкий лаваш в домашніх умовах

Багатьом відомо, як швидко і несподівано може засохнути лаваш, особливо - в теплу пору року. Справитися з цим досить просто, якщо слідувати рекомендаціям.

відео дня

У тому випадку, якщо лаваш куплений в магазині, найкраще не відкривати його упаковку до моменту вживання. Так він краще і довше буде зберігати свіжість. Однак, якщо лаваш був придбаний в хлібному відділі - його краще обернути, як можна щільніше в харчову плівку або пергамент, а потім прибрати в хлібницю. Найкраще, якщо є дерев'яна хлібниця, але підійде будь-яка. Також, якщо немає наміру вживати весь лаваш відразу - його можна прибрати в вакуумну упаковку і заморозити. Після розморожування цей продукт не втратить своїх якостей.

Що робити якщо лаваш сухий

Буває і так, що лаваш висох швидше очікуваного часу, проте це не біда. Постарайтеся акуратно розгорнути його і розкласти на столі, після чого злегка змочити водою. Коли все полотно лаваша буде зволоженим - відправляйте його в мікрохвильовку на 10 секунд - і продукт буде, як свіжий.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти