StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Де насправді знаходилася Атлантида: ця загадка давнини здивує всякого

17 листопада 2023, 15:41оновлено 18 листопада 2023, 14:12
1683
В якому році Атлантида пішла під воду і чи була вона взагалі – Главред розбирається в одній з найдавніших загадок людської історії.
Атлантида
Чи існувала Атлантида? / колаж Главред, скріншоти з відео

Питання про місцезнаходження Атлантиди залишається загадкою, і досі немає переконливих доказів її існування чи конкретного розташування.

Де насправді знаходилася Атлантида

Вперше історію про Атлантиду описав один з родоначальників давньогрецької філософії Платоном в його діалогах "Тімей" і "Критій". Платон стверджував, що Атлантида була могутньою острівною державою, яка існувала тисячі років тому, але була знищена "одним днем і однією ніччю".

Існує безліч теорій про те, де могла знаходитися Атлантида, але більшість з них базуються на тому, що Атлантида була вигаданим місцем або зовсім була класичною алегорією, яку придумав Платон для якихось своїх політичних або філософських ідей.

відео дня

Також рекомендуємо Вам прочитати наш матеріал: "Чи можна створити вічний двигун: відомості про цей пристрій вб'ють наповал".

Деякі дослідники пропонують в якості місця розташування Атлантиди різні локації: Середземномор'я, Карибське море, Антарктида або навіть Ірландія. Однак, жодна з цих теорій не отримала широкого визнання в науковій спільноті, і більшість вчених схиляються до того, що Атлантида, швидше за все, була вигаданою місцем.

В якому році Атлантида пішла під воду

Атлантида, згідно з описом Платона в діалогах "Тімей " і "Критій", імовірно, протягом одного дня і однієї ночі. Однак, оскільки Атлантида є міфічним місцем, створеним у давньогрецькій філософії, немає конкретних історичних даних про її існування чи зникнення.

Таким чином, відсутній точний рік або період, коли, згідно з міфом, Атлантида пішла під воду.

Ким були Атланти

Згідно давньогрецької міфології, Атланти-це народ, який населяв міфічну країну Атлантиду. Опис атлантів і Атлантиди зустрічається в діалогах Платона "Тімей" і "Критій". За міфом, Атланти були нащадками бога Посейдона і володіли видатними характеристиками. Атланти будували чудові міста і створили могутню цивілізацію, яка, однак, була знищена великим катаклізмом.

Атлантида

Яке зростання було у атлантів

У міфології та легендах, пов'язаних з Атлантидою, немає конкретних тверджень щодо зростання атлантів. Описи атлантів в основному зосереджуються на їх божественних або героїчних якостях, а не на фізичних характеристиках, таких як зріст ‒ і він нібито був гігантським (в районі п'яти метрів).

Атланти, згідно з міфами, були нащадками бога Посейдона (повелителя морів і брата громовержця Зевса) і володіли видатними здібностями. Вони будували чудові міста і брали участь в різних міфічних подіях, але конкретні деталі про їх фізичні характеристики залишаються в межах легендарного і міфічного.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти