StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Фільми про кохання, які варто подивитися: вічна класика і кіно, яке приголомшить

21 вересня 2023, 15:12оновлено 22 вересня 2023, 07:51
Романтика - якщо не найпопулярніший жанр в кіно, то точно один з най-найпопулярніших. Главред зробив добірку фільми про кохання, які варто подивитися.
Фільми про кохання
Фільми про кохання - чи не найголовніше у світовому кінематографі / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Є багато чудових фільмів про кохання в різних жанрах. Нижче ми покажемо досить суб'єктивну добірку на різні смаки для кіноманів.

Фільми про любов і пристрасть

1. "Вічне сяйво чистого розуму" (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004) – меланхолійна, Філософська і фантастична історія від божевільного французького генія Мішеля Гондрі про те, як дві людини намагаються забути один одного після розриву відносин.

2. "Ромео і Джульєтта" (Romeo and Juliet, 1996) - сучасна інтерпретація легендарної п'єси Вільяма Шекспіра, знята піжоном і любителем шику-блиску База Лурманна в стилі гангстерського бойовика.

відео дня

3. "Ла-Ла Ленд" (La La Land, 2016) - сумний і старомодний мюзикл Деміана Шазелла про молоду артистку, яка мріє про успіх в Голлівуді і піаніста, який мріє стати легендою джазу.

4. "Великий Гетсбі" (The Great Gatsby, 2013)-екранізація класичного роману Френсіса Скотта Фіцджеральда від все того ж База Лурмана (про пристрасті і розчарування в новому Йорку 1920 ‒ х років) - з комп'ютерними спецефектами і піснями Бейонсе.

5. "Амелі" (Amélie, 2001) - чарівна французька комедія від фантазера Жан-П'єра Жене про Паризьку офіціантку, яка вирішує змінити життя людей навколо себе.

6."Один день" (One Day, 2011) - неймовірно сумна, але при цьому світла історія про дружбу і роман, які розвивалися протягом декількох десятиліть.

7. "Співаючи під дощем" (Singin ' in the Rain, 1952) - класичний мюзикл, який вважається одним з кращих фільмів про кохання і шоу-бізнесі (з неймовірними піснями і танцями від легендарного Джина Келлі).

8. "Перед світанком" – "Перед заходом сонця" – "Перед опівніччю". Легендарна трилогія Річарда Лінклейтера - романтичні драми про американця і француженку, чия випадкова зустріч у Відні обернулася багаторічними почуттями.

Якщо Вас цікавить тема кіно, то рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Що подивитись: топ-5 кумедних комедій останніх років, про які ви не чули".

Кіно, романтика

Фільми про кохання з різницею у віці

Фільми, де присутня різниця у віці між головними персонажами, часто досліджують теми складнощів і особливостей такої любові. Приміром:

  • "Гарольд і Мод" (Harold and Maude, 1971) - комедія про дивну і зворушливу любов між молодим Гарольдом і літньою Мод. Цей фільм розглядає теми життя, смерті і справжнього кохання.
  • "Випускник" (The Graduate, 1967) - класичний фільм про випускника коледжу, який починає роман з жінкою, старшою за його матір.
  • "Любов та інші ліки" (Love & Other Drugs, 2010) - романтична комедія про продавця таблеток і його стосунки з жінкою, яка бореться з хворобою Паркінсона.
  • "Діти тиші" (Children of a Lesser God, 1986) - драма про роман між учителем у школі для слабочуючих і його красивою/норовистою ученицею.
  • "Енні Холл" (Annie Hall, 1977) - комедія Вуді Аллена про складні стосунки між стендап-коміком і жінкою з психологічними проблемами.
  • "Вона" (Her, 2013) - футуристична романтична драма про письменника, який закохується в операційну систему комп'ютера.

Втім, ці списки можна і можна продовжувати до нескінченності.

Вас можуть зацікавити такі Тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти