StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Це під силу лише одиницям: тільки люди з високим IQ знайдуть сову за 7 секунд

17 листопада 2023, 16:33
2261
Загадкова на вигляд сова замаскувалася в цій темній оптичній ілюзії, що робить її дуже складною для виявлення. Лише одиниці зможуть побачити її без зусиль.
Це під силу лише одиницям: тільки люди з високим IQ знайдуть сову за 7 секунд
Чи зможете ви знайти сову на фото за 7 секунд? / фото: pexels, JagranJosh

Оптичні ілюзії можуть змусити нас поставити під сумнів власний зір - адже ви можете з трудом бачити речі, які знаходяться прямо перед вами.

Погляньте на зображення нижче, і ви, без сумніву, зможете сказати, що це зображення дерева. Ви бачите гілки, різні текстури та ребра кори - але всередині ховається інша істота. Спочатку її нелегко розгледіти, оскільки вона замаскована в дереві - але насправді там ховається сова, пише JagranJosh.

Це під силу лише одиницям: тільки люди з високим IQ знайдуть сову за 7 секунд
Чи зможете ви знайти сову на фото за 7 секунд? / фото: JagranJosh

Оптичні ілюзії - це візуальні образи, створені для того, щоб обдурити наш мозок. Крім того, що вони веселі, вони також є чудовим способом дізнатися більше про мозок і сприйняття. Замість того, щоб бачити речі такими, якими вони є насправді, форми та кольори починають виглядати спотвореними, коли ми дивимося на певні патерни.

відео дня

Але, згідно з дослідженнями, вивчення оптичних ілюзій може допомогти нам покращити концентрацію та стійкість уваги, що допоможе запобігти зниженню когнітивних здібностей у похилому віці. Тож, щоб по-справжньому перевірити свої розумові здібності, чому б не спробувати знайти загадкову сову на цьому зображенні?

Лише ті, у кого "очі як у стрільця", здатні помітити нічну істоту за сім секунд. Ті, хто має "найкращі навички візуального спостереження", здатні помітити сову швидше за інших.

Не хвилюйтеся, якщо вам не вдасться помітити її одразу. Спробуйте витратити трохи часу, не напружуючись, і дозвольте своїм очам блукати по зображенню. Потрібна підказка? Сфокусуйте свою увагу на центрі зображення.

Все ще губитеся? Сова весь цей час ховалася на видноті - вона знаходиться в центрі зображення, між діркою та деревом. Не кожен зможе помітити її одразу, адже вона ідеально зливається з деревом і корою.

Це під силу лише одиницям: тільки люди з високим IQ знайдуть сову за 7 секунд
Правильна відповідь / фото: JagranJosh

Якщо вам сподобалась ця оптична ілюзія, чому б не спробувати ще одну.

Ця оптична ілюзія - справжній випробування для гостроти зору та уваги. Лише особи з винятковою гостротою зору зможуть впізнати собаку серед панд.

Також раніше Главред пропонував вам головоломку в якій потрібно було знайти метелика серед собак. Метелик вдало замаскований. Розгадати цю важку головоломку за 6 секунд здатні лише 1% людей.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти