StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Експерт розповів, як запобігти конденсату на вікнах: ці прості поради врятують ваш будинок

3 грудня 2023, 18:41оновлено 4 грудня 2023, 11:44
14482
Главред поділився 5 елементарними правилами, щоб позбутися від конденсату назавжди.
Як позбутися від конденсату на вікнах
Як позбутися від конденсату на вікнах / Колаж Главред, фото flickr (smilla4, marissa anderson)

Конденсат на вікнах спальні - це те, з чим багато хто стикається в зимові місяці. Конденсат - це проблема, оскільки він може стати причиною появи цвілі не тільки навколо вікна, але і на стінах, стелях та інших предметах у вашому домі.

Цвіль маэ значний вплив на здоров'я ваших дихальних шляхів, і цей вплив може бути ще гіршим, якщо цвіль є в спальні. Джон Каттс, експерт зі скла з MeandMyGlass, поділився п'ятьма способами, які допоможуть зменшити кількість конденсату на вікнах вашої спальні, пише Mirror.

По-перше, Джон пояснив, що часто трапляється так, що за ніч вікна розпарюються, і вранці підвіконня стає вологим. Експерт порекомендував завжди знаходити час, щоб витирати конденсат з вікон вранці, а також використовувати методи профілактики.

відео дня

Як позбутися від конденсату на вікнах

Кімнатні рослини

Джон пояснив, що кімнатні рослини, включно з павукоподібними та орхідеями, сприяють зменшенню вологості повітря, що може запобігти конденсації спальні. Лілії миру - це не тільки красиві квіти, але також люблять вологість, тому ідеально підходять для поглинання спор цвілі у вашій спальні. Для досягнення найкращих результатів Джон рекомендує розміщувати рослини на підвіконнях або якомога ближче до вікон.

Можливо, вам буде цікаво: При болю в горлі цей метод найкращий: потрібна лише пляшка і звичайна вода.

Використовуйте осушувач повітря

При використанні такого приладу ймовірність утворення конденсату буде набагато нижче, оскільки на поверхнях буде накопичуватися менше води.

"Цвіль розвивається при надлишку вологи в повітрі, тому вкладення коштів в осушувач повітря може допомогти усунути проблему. Розмістивши його на підвіконні, ви зможете ефективно поглинати вологу і запобігати поширенню цвілі", - пояснив він.

Однак осушувачі, якими б корисними вони не були, коштують грошей і потребують спорожнення час від часу, тому для підтримки їх в робочому стані потрібне постійне обслуговування.

Тримайте вікна відкритими

Це може здатися очевидним, але це ефективно. Відкриваючи вікна, ви випускаєте вологе повітря назовні, а значить, не дозволяєте волозі накопичуватися на вікнах. Хоча, можливо, важко тримати вікна відкритими всю ніч, провітрювання протягом дня може знизити рівень вологості в приміщенні. Джон каже, що відкриті вікна також допомагають запобігти появі цвілі, тому він рекомендує робити це якомога частіше протягом зимових місяців.

Включайте опалення вранці

Включення опалення вранці приблизно на 20 хвилин допоможе контролювати вологість в приміщенні. Спочатку відкрийте вікна, щоб створити здоровий потік повітря, а потім увімкніть опалення, щоб вікна не запотівали. Якщо конденсат призвів до серйозного утворення цвілі на стінах і стелях, можливо, вам доведеться звернутися до фахівців, оскільки це може бути пов'язано із зовнішніми проблемами в будівлі, які погіршують ситуацію.

Тримайте жалюзі та штори подалі від скла

Якщо жалюзі та штори торкаються скла, вони можуть блокувати потік повітря, сприяючи утворенню конденсату протягом ночі. Джон каже, що простий спосіб уникнути цього - переконатися, що ваші штори або жалюзі знаходяться на достатній відстані від вікон і дверей, щоб запобігти накопиченню води. Також корисно відкривати штори та жалюзі, як тільки ви прокинулися.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти