StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як доглядати за кімнатними рослинами взимку: садівник розкрив, що може їх "вбити"

3 грудня 2023, 13:38оновлено 5 грудня 2023, 10:28
283
Навіть рослини, які не потребують догляду, вимагатимуть додаткової допомоги: від протягів до надмірного поливу.
Як доглядати за кімнатними рослинами взимку: садівник розкрив, що може їх 'вбити'
Як доглядати за вазонами взимку / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels.com

Зима - це найважчий час для кімнатних рослин. Температура постійно змінюється,сонячного світла не вистачає, а центральне опалення призводить до сухості повітря. Через всі ці чинники можуть страждати рослини.

Однак, на думку експертів, є ідеальний спосіб зберегти всі ваші кімнатні рослини цієї зими - і він не коштуватиме вам ні копійки, передає видання Mirror.

Дізнайтесь, як уберегти квіти від морозу, ознайомившись із матеріалом: Це повинен зробити кожен, у кого є квіти: секретний лайфхак з чаєм, і рослини з легкістю переживуть зиму.

відео дня

"Хоча опалення зберігає нам затишок і тепло, але воно може завдати шкоди нашим дорогоцінним кімнатним рослинам. Сухе нагріте повітря може висушити ваші рослини, залишивши їх у стані стресу та вразливими", - йдеться у повідомленні.

Спеціаліст не змушує відключати опаленняцієї зими заради кімнатних рослин, однак, він заохочує власників рослин тримати рослини подалі від радіаторів і місць, де є протяги. Варто розміщувати рослини подалі від джерел тепла, але дотримуватись безпечної відстані від вікон, щоб захистити їх від холодних протягів.

Також садівник радить придбати зволожувач повітря, щоб покращити здоров’я рослин. Або ж можна перенести рослини у ванну кімнату - у вологому середовищі рослини можуть краще процвітати.

Розташування рослин ближче одна до одної також створить мікросередовище з вищою вологістю, що дозволить рослинам вижити, тому що рослини відчувають підвищену вологість через транспірацію.

Тим часом опалення може швидко висушити рослини, тому найкращим підходом може бути регулярна перевірка вологості ґрунту та полив рослин.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти