StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Для чого потрібна кольорова смужка на зубній пасті: відповідь стоматологів

28 лютого 2024, 15:14оновлено 29 лютого, 10:55
Існує теорія, яка стверджує, що на тюбиках зубної пасти заховані "секретні коди", які вказують на те, які інградієнти використані в ході її виробництва.
Для чого потрібна кольорова смужка на зубній пасті: відповідь стоматологів
Для чого потрібна кольорова смужка на зубній пасті - відповідь стоматологів / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, ua.depositphotos.com

Існує теорія, що кольорове маркування на твердій смужці плоского пластику внизу тюбика зубної пасти має прихований сенс. Однак, стоматологи назвали реальне призначення цього "індикатора".

У нещодавньому відео, опублікованому на платформі TikTok, двоє подкастерів стверджують, що кольорові "коди" пов'язані з інгредієнтами зубної пасти, і застерігають людей від тюбиків з червоним або чорним маркуванням, пише Mirror.

"Люди, які знають код, тримаються подалі від певних кольорів зубної пасти. Тобто, якщо ти знаєш, то ти знаєш", - вказує один із ведучих.

відео дня

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що можна зробити із зубної пасти, рекомендуємо наш матеріал: Навіщо заморожувати зубну пасту: хитрість для кухні від японських господинь.

За словами блогерів, не всі знають, що зелені позначки нібито означають, що зубна паста виготовлена лише з натуральних інгредієнтів, тоді як сині позначки ,ймовірно, означають, що паста містить суміш натуральних інгредієнтів і ліків. Червоні позначки, вочевидь, означають, що паста містить як натуральні, так і хімічні інгредієнти, а чорні позначки - що вона може містити лише хімічні інгредієнти.

Дивіться відео з розповіддю про популярний міф щодо значення кольорових квадратиків на зубній пасті:

Водночас, один стоматолог в коментарях спростував популярний міф.

"Насправді [кольорові квадратики - ред.] нічого не говорять про склад зубної пасти. Вони використовуються лише в процесі виробництва, де позначки і кольори зчитуються датчиком, а потім машина вирішує, де розрізати і запечатати упаковку", - зазначив він.

Гігант з виробництва зубної пасти Colgate навіть втрутився, назвавши це "обманом".

"Правда в тому, що системи кольорового кодування зубних паст просто не існує. Компанії, що виробляють засоби для догляду за порожниною рота, не маркують свої зубні пасти кольоровими квадратиками, щоб обдурити споживачів і приховати від них інгредієнти. Ми впевнені, що вам цікаво, чому ж тоді на тюбиках зубної пасти є кольорові блоки? Ми раді повідомити, що насправді вони мають певну мету. Вони допомагають у виробництві тюбиків зубної пасти, повідомляючи світловим сенсорам, де знаходиться кінець тюбика, щоб його можна було правильно відрізати та запечатати. Ми знаємо, що це не так захоплююче, як секретний код, але ми вважаємо, що правда - це теж досить круто", - зазначили в повідомленні компанії.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти