StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що дуже шкідливо для організму: експерт розповів, чим люди "вбивають" себе

6 жовтня 2023, 13:06
3894
Главред розповість, які продукти краще уникати і не вживати в їжу, щоб не нашкодити собі.
Що дуже шкідливо для організму
Що дуже шкідливо для організму / колаж: Гларвед, фото: скріншот

Щодня ми харчуємося відносно одними і тими ж звичними нам продуктами, проте мало хто знає, що багато які з них катастрофічно шкідливі для організму. Ми розповімо, які продукти найшкідливіші для здоров'я.

Експерт зі здорового харчування та фітнесу Дмитро Глєбов розповів у своєму блозі про те, що дуже шкідливо для організму людини.

Які продукти харчування шкідливі

Описуючи, які продукти краще уникнуть в харчуванні, Дмитро Глєбов на перше місце поставив всю промислову випічку. Вся справа в тому, що пшеничне борошно, з якого виготовляється ця випічка, сама по собі вже не має ніякої користі. З такого борошна складається клітковина, вітаміни і мінерали. Випічка - це швидкий вуглевод з високим глікемічним індексом, який різко піднімає глюкозу в крові і призводить до набору ваги. До того ж, така випічка містить цукор, що теж дуже погано. Також у випічці досить часто міститься глютен. Він шкідливий. Однак зовсім не тому, що деякі люди страждають його непереносимістю. Вся справа в тому, що глютен - дуже сильний алерген, а людина може не знати, що знаходиться в зоні ризику.

відео дня

На другому місці в списку виявилося магазинне молоко. Цей продукт дуже популярний, проте мало хто знає, що таке молоко отримують від корів, яких годують кормами, колять гормонами і антибіотиками. При пастеризації всі корисні речовини в такому молоці знищуються, навіть кальцій.

На третьому місці - ковбасні вироби та напівфабрикати. У цих продуктах багато консервантів, загусників, підсилювачів смаку і часто практично немає м'яса.

Четверте місце займають готові сніданки у формі пластівців та іншого, що виготовляється зі злаків, які після обробки не мають вітамінів, мінералів і корисних елементів. До того ж, як правило, такі сніданки містять багато цукру і заливаються молоком, тим продуктом, що також є в цьому списку.

Останнє місце в списку зайняв оселедець. Сама по собі ця риба дуже корисна, проте закритий в пластиці і маслі оселедець, за словами експерта, перетворюється на отруту. Вся справа в тому, що консервант, який використовують для нього - це найчастіше уротропін, який шкідливий для людини.

Детальніше про найшкідливіші продукти дивіться у відео:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти