StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що буде, якщо не потягуватися вранці: сигнал організму або звичайний рефлекс

11 січня 2024, 16:40
471
Главред розповість, навіщо потрібні потягушки і що буде з організмом, якщо їх не зробити.
Що буде, якщо не потягуватися вранці
Що буде, якщо не потягуватися вранці / колаж: Главред, фото: скріншот Instagram pawkatit

Дзвенить будильник, відкриваєш очі і солоденько потягуєшся. Цей момент - один із наприємніших в ранковому пробудженні. Однак мало хто знає і замислюється, чому він так важливий. Ми розповімо, чим корисно тягнутися вранці і про що сигналізує наш організм.

Для чого людина потягується

Потягування - це невід'ємний аспект поведінки людини, який є природним рефлексом організму. Цей процес вбудований в нашу фізіологію і відбувається не тільки у людини, але і у багатьох тварин.

Навіщо потрібні "потягушки" - звичка організму

Коли ми розтягуємося, ми розтягуємо наші м'язи і суглоби. Цей моментальний акт розтягування має важливе значення для підтримки гнучкості і рухливості в повсякденному житті.

відео дня

Чому так приємно тягнутися

Відчуття розтягування і розслаблення. При потягуванні відбувається відчуття розтягування, яке супроводжується приємним розслабленням. Цей процес сприяє поліпшенню кровообігу і звільненню від напруги в м'язах. Точніше, під час сну в деяких частинах тіла не зовсім добре циркулює кров, а момент потягування - пускає кровотік в правильне русло по всьому тілу.

Чим корисно тягнутися

Крім потягування після пробудження, також важливо "тягнути" м'язи і після навантажень на тіло. Потягування допомагає відновити м'язи і запобігти їх стисканню. Також, регулярне потягування сприяє підтримці і підвищенню гнучкості м'язів і суглобів, воно покращує кровообіг, забезпечуючи органи і тканини необхідними поживними речовинами.

До того ж, процес "потягушок" активізує нервову систему, що сприяєбадорості й поліпшенню уваги.

Що буде, якщо не потягуватися

Відсутність потягувань може привести до зменшення гнучкості м'язів і суглобів, що в довгостроковій перспективі викличе дискомфорт і больові відчуття. Також, без регулярного потягування м'язи можуть стати менш еластичними, що зробить їх більш схильними до напруги.

Крім іншого, відсутність цієї природної звички може збільшити відчуття напруги і стресу в тілі.

У підсумку, потягування - це не тільки задоволення, але і невід'ємна частина турботи про своє фізичне і психічне благополуччя. Регулярна увага до цього природного процесу допомагає підтримувати здоров'я та покращувати загальне самопочуття.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти