StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому спати з котом небезпечно: лікарі попереджають про загрозу

23 листопада 2023, 14:14оновлено 24 листопада 2023, 14:22
Вчені та лікарі в цьому питанні дуже однозначні. Главред з'ясував, чому спати в одному ліжку з котом може бути небезпечно.
Чому спати з котом небезпечно: лікарі попереджають про загрозу
Чому спати з котом небезпечно - лікарі попереджають про загрозу / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube AnimalWised

Чому не можна спати з котом? Багато хто задається цим питанням. Незважаючи на милий і затишний образ вашого кота, який лежить поруч з вами, є ряд причин, чому це може бути небажаним.

Проблеми зі сном

Кіт може розбудити вас вночі і порушити ваш сон. Насправді вони дуже активні вночі і тому можуть будити вас багато разів. Тож якщо ваш пухнастий друг засне в денний час доби, будьте готові до того, що вночі він буде дуже активним.

А якщо ви хочете знати більше про природу кішок, читайте наш матеріал:Чому у кішок сухий ніс: як зрозуміти, що у тварини температура.

відео дня

Ризики для здоров'я

Якщо ви ділите своє ліжко з котом, існує певний ризик для здоров'я. Кішки дуже часто переносять паразитів та інші шкідливі бактерії, особливо якщо гуляють на вулиці. Крім того, чотирилапі друзі можуть занести бруд з котячого лотка в ліжко, що не тільки забруднює простирадла, але й призводить до інфікування.

Лікарі нагадують, що коти можуть бути переносниками грибкових інфекцій, кампілобактеріозу, хвороби Лайма, стригучого лишаю, корости. Крім того, вони також можуть передавати зовнішніх і внутрішніх паразитів, таких як кліщі та стрічкові черв'яки, а також сприяти виникненню алергії або астми та ще гірше – чуми.

Небезпека для дітей

Якщо у вас є маленькі діти, ні в якому разі не дозволяйте їм спати з котом. Тварина може випадково задушити малюка. Діти також піддаються набагато більшому ризику зараження від кішок.

Чому коти люблять спати у ліжку з господарями?

Коти люблять спати. Незважаючи на відому млявість, коти люблять своїх господарів так само, як і собаки. Незважаючи на те, що іноді вони можуть здаватися гордовитими та відчуженими, спати у вашому ліжку — це їхній спосіб продемонструвати прихильність і дати вам зрозуміти, що їм подобається бути з вами.

Пухнасті тварини люблять спати з людьми. Крім того, коти люблять спати з вами, тому що тут їм спокійніше. Тварини часто більш вразливі, коли вони сплять. Для вашої безпеки ваш кіт може віддати перевагу спати з вами. Якщо вона приєднається до вас у ліжку, вона втішить і захистить вас.

Переваги сну з котом на одному ліжку

Проте звичка спати в одному ліжку з котом теж має свої переваги. Деякі дослідження показують, що перебування поруч із домашніми тваринами, такими як коти, може зменшити стрес і покращити настрій. Котяче муркотіння вважається заспокійливим звуком, який може сприяти розслабленню та зниженню рівня адреналіну.

Як уберегти свого кота від зараження?

Щоб запобігти зараженню кішки, необхідно дотримуватися наступних правил:

  • Регулярно обробляти кішку від паразитів спеціальними препаратами (краплі, нашийники, таблетки для компресу тощо). Проконсультуйтеся з ветеринаром щодо вибору та використання таких продуктів.
  • Регулярно вакцинуйте свого кота від найпоширеніших захворювань (сказ, каліцівірус, панлейкопенія тощо). Дотримуйтесь календаря щеплень і не пропускайте повторне щеплення.
  • Регулярно перевіряйте свого кота на наявність травм, роздратування, висипу чи інших ознак хвороби. Якщо ви помітили щось підозріле, зверніться до ветеринара.
  • Часто мийте руки після контакту з котом або його мискою.
  • Не дозволяйте коту вилизувати вам обличчя або рани.
  • Не дозволяйте йому їсти вашу їжу або пити вашу воду.
  • Регулярно прибирайте котячі сліди: мийте посуд, лотки, іграшки та котячі лежаки. Для цього використовуйте дезінфікуючі засоби.
  • Не дозволяйте коту ходити по столу, де ви їсте або працюєте.
  • Регулярно провітрюйте кімнату, де спить ваша кішка.
  • Не дозволяйте йому спати на вашому ліжку чи подушці. Краще виділити йому окреме спальне місце, яке буде для нього зручним і безпечним.

Якщо ви все ще хочете брати тварину з собою на ніч, вирішіть, чи можете ви спати з котом біля ваших ніг. Виділивши коту окреме місце для сну на своєму ліжку, можна мінімізувати потенційні проблеми з алергією та полегшити симптоми. Важливо оцінити всі фактори та прийняти рішення, яке буде найкращим для вас і вашого здоров’я. Однак не забувайте слідкувати за здоров'ям тварини, дотримуватися необхідних профілактичних заходів і забезпечувати комфорт обом сторонам.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти