StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чорні трикутники між зубами: стоматолог попередив про загрозу для кожного

25 листопада 2023, 15:05
Стоматолог попередив, що чорні трикутники, які з'являються між зубами, можуть бути ознакою того, що їх потрібно лікувати, але це може бути непросто.
Чорні трикутники між зубами: стоматолог попередив про загрозу для кожного
Чорні трикутники між зубами - стоматолог розповів як доглядати за зубами / Колаж Главред, фото: pexels

Якщо ви коли-небудь помічали чорні плями на зубах, це може викликати справжнє занепокоєння і змусити вас посилити режим гігієни порожнини рота.

Стоматолог попереджає, що хоча чорні трикутники між зубами самі по собі не є небезпечними, вони можуть свідчити про проблеми зі здоров'ям, такі як захворювання ясен або рецесія ясен, які потребують лікування.

Що ж таке чорні трикутники?

Вони з'являються біля лінії ясен, і коли ви бачите їх спереду, вони виглядають як трикутник. Ці проміжки можуть виглядати темними, оскільки в них можуть потрапляти частинки їжі, зубний наліт або сміття, що робить їх більш помітними.

відео дня

Доктор Абдул Азізі, головний стоматолог приватної стоматологічної клініки "Харлі", розповів виданню "Express": "Вони не обов'язково є ознакою поганої гігієни, оскільки їхньому розвитку можуть сприяти різні фактори, включаючи генетику та форму зубів. Однак вони можуть затримувати частинки їжі і впливати на гігієну та естетику порожнини рота, що може вимагати уваги стоматолога з косметичних або профілактичних причин".

За його словами, є багато причин, чому ви можете бачити чорні трикутники. Однією з них є рецесія ясен, оскільки корінь зуба може оголитися і створити чорний трикутник. Інша - втрата кісткової тканини, оскільки захворювання ясен може призвести до втрати кісткової підтримки навколо зубів, що потенційно може призвести до того, що ясна відійдуть від зубів, залишаючи відкритий простір між зубами.

За словами доктора Азізі, варіації розміру, форми та вирівнювання зубів можуть створювати проміжки або чорні трикутники, особливо якщо зуби не ідеально прилягають один до одного, а вікові зміни можуть означати, що ваші зуби також змінюються, що призводить до появи чорних трикутників.

Ортодонтичні зміни, такі як брекети або елайнери, також можуть спричинити появу надокучливих чорних трикутників, але є способи, якими ви можете спробувати боротися з цією проблемою.

Доктор Азізі пояснив, що запобігти появі чорних трикутників між зубами може бути складно, але є кілька заходів, які допоможуть мінімізувати ризики, включаючи належну гігієну порожнини рота, регулярні стоматологічні огляди, ортодонтичне лікування, м'яке чищення зубною ниткою, відмову від куріння та контроль певних захворювань, таких як діабет, оскільки він може підвищити ризик виникнення проблем з яснами.

Якщо у вас є проблеми із зубами, такі як зубний біль, гострий біль, якщо ясна набрякли або кровоточать під час чищення зубів, вам слід звернутися до стоматолога.

Також вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти