StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим небезпечна поява нових родимок: лікар розповіла, коли варто бити на сполох

12 січня 2024, 14:05оновлено 12 січня, 14:50
532
Главред розповість, чому з'являються родимки і чи варто хвилюватися з цього приводу.
Чим небезпечна поява нових родимок
Чим небезпечна поява нових родимок / колаж: Главред, фото: скріншот Тікток, Pexels

Родимки є у всіх людей, вони можуть і з'являтися і зникати протягом життя. Однак мало хто знає, що деякі з них є сигналом для тривоги і звернення до фахівців. Ми розповімо, в якому випадку родимки на шкірі повинні насторожити власника.

Чому з'являються родимки

Головна причина появи родимок - генетичний вплив. Якщо у ваших батьків або близьких родичів багато родимок, ви, ймовірно, також будете схильні до їх постійної появи.

Також тривалий вплив ультрафіолетових променів може сприяти появі родимок. Вони можуть виникнути в результаті надмірної експозиції до сонячного світла.

відео дня

Що може означати поява нових родимок

У більшості випадків поява нових родимок є природним процесом. Вони можуть з'являтися на шкірі в міру старіння і зміни в гормональному фоні. Однак у деяких випадках нові родимки можуть бути пов'язані зі змінами в організмі, такими як перехідний вік, вагітність або вплив гормонів.

Чим небезпечна поява нових родимок

Хоча більшість родимок є безпечними, нові родимки, або ті, що змінюються можуть становити ризик розвитку захворювань шкіри. Важливо уважно стежити за змінами. До того ж, деякі родимки можуть посилювати сприйнятливість шкіри до сонячного згоряння, що збільшує ризик пошкодження шкіри.

Які родимки вважаються нормальними

Дрібні родимки, рівномірні за кольором, зазвичай вважаються нормальними і безпечними. Безпечні родимки зазвичай мають чіткі межі, не змінюють свою форму і колір з часом. Родимки, які не змінюються протягом тривалого часу, зазвичай не становлять небезпеки.

Незважаючи на те, що поява родимок зазвичай нешкідлива, важливо регулярно перевіряти їх і звертатися до лікаря у разі змін. Це допоможе своєчасно виявити можливі проблеми і запобігти серйозні ускладнення.

Дивіться відео про найпопулярніші питання про родимки:

@dr.diachuk А ще можна писати ВСІ запитання що турбують у коментарі? а я відповідім #дерматолог# родимки# світланадячук♬ For Me - DJ MATHIUS

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти