StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чай у пакетиках може бути небезпечним: 4 причини, які варто знати кожному

6 листопада 2023, 20:16оновлено 7 листопада 2023, 14:51
Пакетований чай крім зручності має також свої недоліки, які можуть бути навіть небезпечними для здоров'я. Главред з'ясував причини.
Чай
Чай в пакетиках може бути небезпечним - стала відома прихована загроза від чаю / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Чай може мати позитивний вплив на здоров'я, але в певних випадках він може бути нести ризик для людини. Чайні пакетики можуть становити загрозу через те, що матеріал пакетика може включати в себе потенційно небезпечні для вашого здоров'я речовини.

Чайні пакетики можуть бути небезпечними з кількох причин:

Можливий вміст шкідливих хімічних речовин: Деякі чайні пакетики містять хімічні домішки, які можуть бути шкідливими для здоров'я, особливо якщо їх використовують регулярно. У фруктовому чаї, який продається у пакетиках, використовують низькопродуктивні ароматизатори, що містять небезпечні речовини. В подальшому це може сприяти порушенням функціонування печінки і збільшувати ризик виникнення онкологічних захворювань і проблем із репродуктивною системою.

Також продовжуючи тему користі та небезпеки чаю, вам буде цікаво дізнатися: Який чай найкорисніший для здоров'я: властивості, які неможливо замінити.

Металеві скрепки: Деякі чайні пакетики мають металеві скрепки для збереження форми. Якщо така скрепка випаде або буде пошкоджена, її можуть випити разом з чаєм, що може призвести до пошкодження травного тракту.

Пластикові компоненти: Деякі чайні пакетики містять пластикові компоненти, які можуть виділяти шкідливі речовини, особливо при високій температурі. Це може призвести до попадання пластикових часток у чай і, відповідно, в організм людини.

Втрата якості: Чайні пакетики можуть втрачати якість в порівнянні з цільними чайними листками. Вони можуть містити менше корисних речовин і мати менший смаковий багаж.

Водночас, як повідомила екоактивіста Анна Понікарчук в ефірі "Сніданку з 1+1", навіть звичайний нібито паперовий чайний може становить небезпеку для людини.

"Всі звикли думати, що він схожий на папір і текстура подібна, але він насправді зроблений з пластику.Тобто ми, коли заварюємо свій чай, ми заварюємо не тільки травинки чаю, але і пластик в своїй чашці", - зазначає екоактивістка і додає, що таким чином до нашого організму потрапляють мільярди частин мікропластику.

Дивіться відео про небезпеку вживання чаю в пакетиках:

У свою чергу британська шеф-кухар українського походження Люсі Варнава вказує на те, якого поширення набули чайні пакетики, зокрема в Британії.

"В Англії розсипний чай використовують. Ну, напевно, для спеціальних якихось special occasion. А зазвичай - це пакетик, кружка, ніхто ось так не заморочується сервізами. Все набагато простіше", - вказує Люсі Варнава.

Уникайте чайних пакетиків, якщо вони містять сумнівні складові або металеві скрепки. Важливо розуміти, що якість та походження чаю можуть суттєво впливати на його користь і безпеку для здоров'я. Дотримання рекомендацій щодо помірного вживання і вибір високоякісних видів чаю може сприяти максимальною користі та мінімізувати можливі ризики.

Також вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти