StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 19 лютого: чого варто уникати в день святих Архипа і Филимона

18 лютого 2024, 11:48
Не допускається вживання алкогольних напоїв у цей день.
Який завтра день
Який завтра день / Колаж Главред, фото uanews.net, flickr (Ihor Hlukhoi)

19 лютого - день, що має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції та звичаї, яких варто дотримуватися.

Дізнайтеся, що дозволено і заборонено робити в день пам'яті святих апостолів від 70-ти Архипа і Филимона, а також мучениці Апфії.

Яке свято 19 лютого

Свята у світі:

відео дня
  • Всесвітній день захисту морських ссавців
  • Міжнародний день перетягування каната
  • День запобігання плагіату

Свята в Україні:

  • День Державного Герба

Церковне свято 19 лютого

19 лютого за новим церковним календарем в Україні відзначають деньпам'яті святих апостолів від 70-ти Архипа і Филимона, а також мучениці Апфії.

Святий апостол Филимон і його дружина Апфія проживали в місті Колосси у Фригії. Після прийняття Хрещення від апостола Павла вони перетворили свій дім на місце молитви, де збиралися віряни Колосси для богослужінь, а також присвятили себе служінню хворим і нужденним. Апостол Филимон був призначений єпископом міста Гази і поширював Євангеліє по всій Фригії під керівництвом апостола Павла. Павло надіслав йому послання, в якому вітає Филимона, його дружину Апфію, соратника Архипа і домашню церкву.

У період переслідування за часів Нерона (54-68 рр.), святі Филимон, Апфія і святий апостол Архип стали мучениками. Під час язичницького свята натовп напав на християнський храм, де проводилося богослужіння. Усі розбіглися в страху, залишилися тільки святі Филимон, Архип і Апфія, яких схопили і доставили до градоначальника. Архипа натовп побив і поранив ножами, і він помер дорогою на суд. Филимона й Апфію, за вироком правителя, побили камінням.

Що не можна робити 19 лютого

Краще уникати шкідливої та жирної їжі. Необхідно надавати допомогу тим, хто звернувся до вас по неї. Не допускається вживання алкогольних напоїв.

Іменини 19 лютого

19 лютого День Ангела відзначають: Василь, Вукол, Іван, Євласій, Максим, Фауст, Фетій, Феофіл, Юліан, Христина, Марфа, Марія, Дорофея.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти