StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Успіння праведної Анни: традиції та заборони дня, картинки та молитва

7 серпня 2022, 06:36
Про що моляться праведній Анні і що під забороною в цей день, розбирався Главред.
Успіння Анни
Успіння праведної Анни / pravmir.ru

Православні християни шанують праведну Анну, матір Богородиці 7 серпня. І хоч вона не згадується в Євангеліях, її вважають покровителькою матерів.

Детальніше про значення імені та як привітати близьких з днем ангела Анни, читайте в нашому матеріалі: Ім'я Анна: Значення, доля і сумісність з іншими іменами.

Як приготуватися до свята Спаса і що не можна святити в церкві, читайте в нашому матеріалі: Коли Спаси 2022: Медовий, Яблучний і Горіховий Спас - дати, заборони і традиції.

відео дня

Успіння праведної Анни: історія свята

Анна народилася в сім'ї священика і з раннього віку виховувалася в дусі християнського благочестя. Подорослішавши, вона вийшла заміж за Іоакима. Пара переїхала в Назарет і прожила там все життя. До самої старості вони просили Господа дарувати їм дитину і в один день, під час молитви Анна пообіцяла принести Богу в дар своє дитя, якщо воно народиться. Після цього Ганні з'явився архангел Гавриїл, який сповістив жінку про те, що вона стане матір'ю Богородиці.

8 вересня Анна народила дівчинку, ім'я якої було Марія. Батьки, як і обіцяли, виховували дочку в служінні Господу. А після досягнення трьох років Марія вирушила в храм, де жила до повноліття. Останні роки життя жінка провела з дочкою в храмі і померла у віці 79 років.

Про що моляться святій праведній Анні

У цей день в храмах проходять богослужіння. Свята Анна є покровиткльницею матерів і вагітних жінок. Їй підносять молитви зцілення від безпліддя. Також Праведна Анна допомагає захистити сімейне вогнище від злого умислу. У своєму житті вона пережила багато страждань і тому намагається допомогти всім, кому важко.

читайте такожПравославний календар на серпень 2022: Преображення Господнє, Успенський піст, Успіння Пресвятої Богородиці - важливі дати

Праведна Анна вважається покровителькою французьких земель Бретані і канадського Квебека. Є кілька церков з ім'ям святої і в Україні: на Закарпатті, у Львові, Хмельницькому та Ковелі.

Успіння праведної Анни молитва
Успіння праведної Анни , матері Богородиці / УНІАН

Молитва праведній Ганні

О славна Свята Анно! Ти повна співчуття до тих, що закликають Тебе, і повна любові до тих, що страждають . Придушені тягарем моїх бід, я впаду до Твоїх стоп і покірно благаю: візьми під Твою особливу опіку мій намір, котрий я нині подаю Тобі… ( Просити ). Будь ласка, престав його Твоїй Доні, Пречистій Діві Мрії, і помісти його перед Троном Ісуса, щоб Він допровадив цей намір до щасливого завершення Але, передусім, дістань для мене ласку колись побачити Його цілу вічність разом з Тобою і з Марією, і з усіма Святими. Амінь . ( Одне ) " Отче наш…" і " Богородице Діво…). О Ісусе, Пресвята Маріє, Свята Анно! Допомагайте мені зараз і в годині моєї смерті . Добра Свята Анно! Заступайся за мене. Амінь.

читайте такожУспіння Пресвятої Богородиці 2022: дата, заборони і традиції дня

Успіння праведної Анни: що не можна робити

  • лаятися і лихословити - це може накликати біди і нещастя;
  • пересаджувати квіти;
  • залишати дитину одну в кімнаті;
  • лагодити одяг і взуття;
  • лінуватися.

Успіння праведної Анни: картинки, листівки

Успіння праведної Анни: картинки, листівки
Успіння праведної Анни картинки
Успіння праведної Анни: картинки, листівки
Успіння праведної Анни
Успіння праведної Анни: картинки, листівки
Успіння Святої Анни картинки
Успіння праведної Анни: картинки, листівки
Успіння праведної Анни картинки і листівки
Успіння Анни Матері Борогодиці
Успіння Анни Матері Борогодиці

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти