StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Мусульманський Новий рік 2021: традиції свята, заборони і привітання

9 серпня 2021, 16:06
Чому мусульмани не відзначають свято і як вони проводять священний місяць - у матеріалі Главреда
Мусульманський Новий Рік 2021
Мусульманський Новий Рік 2021 / 5-tv.ru

Згідно Гіджрі - мусульманському календарю - Новий 1443 рік (Рас-ас-Сана) настає 10 серпня. Місяць святкування Нового року Мухаррам є для мусульман священним.

Про те, що відзначає Україна в серпні і яке свято принесе додатковий вихідний, читайте в нашому матеріалі: Свята в серпні 2021 в Україні: День Незалежності, День ЗСУ та День будівельника-дати.

Мусульманський Новий Рік 2021: історія свята

Літочислення по Гіджрі настає з того моменту, як пророк Мухаммед, рятуючись від переслідувань зі своїми послідовниками, знайшов притулок в Медині. Ця подія за григоріанським календарем відбулася в 622 році.

відео дня

Відзначається, що Гіджра коротше григоріанського календаря на 11-12 днів, тому свята мусульман щороку відрізняються за датою.

Традиції святкування мусульманського Нового року

В ісламському світі початок нового року не вважається великим святом. Він не є ні вихідним днем, ні навіть державним святом. Це пояснюється тим, що святкування заважають молитвам Аллаху і він може суворо покарати за порушення правил.

Місяць Мухаррам - один з чотирьох заборонених місяців в Корані, поряд з Раджаб, Зуль Каада і Зуль Хіджа. У цей період не можна сваритися і воювати. Прийнято дотримуватися посту і відвідувати богослужіння в мечеті. Релігія вважає, що тому, хто постив хоча б один день в місяці, віддається як за тридцять постів.

читайте такожКалендар 2022: як і коли відпочиває Україна

Настання Нового року Гіджри вважається часом осмислення своїх вчинків і підведення підсумків. Цього місяця також планують цілі на весь наступний рік.

Мусульманський Новий рік: привітання, картинки листівки

  • Ід мубарак - зі святом!
  • Такаббаля-Ллаху Мінна ва-мінкум Саліха-ль-а'маль - най прийме Аллах від нас і від вас праведні справи!
  • Джа'аля-Ллаху ' ідакум мубарак - нехай зробить Аллах благословенним ваше святкування!

***

Саме в цей день Пророк Мухаммед переселив наш народ в Медину. Давайте ще раз за нього помолимося. Сподіваємося на його благословення і підтримку. Просимо в новому році того, що дасть нам Аллах.

***

Ми вітаємо всіх мусульман з цим святом. Щиро бажаємо міцного здоров'я, щастя та успіхів у добрих справах! Нехай Новий рік стане для кожного світлим і радісним.

Мусульманський Новий рік привітання
Мусульманський Новий рік привітання

***

Вітаю З Новим роком! Бажаю, щоб цей рік був ще краще і яскравіше попереднього. Щоб в ньому здійснилося все задумане і збулися мрії. Нехай кожен новий день заряджає енергією і надихає на нові позитивні думки і вчинки, нехай занурює в світ достатку і приносить райське задоволення!

Мусульманський Новий Рік 2021 Мухаррам привітання
Мусульманський Новий Рік 2021 Мухаррам
Мухаррам привітання
Мухаррам привітання

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти