StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коли Вальпургієва ніч в 2021 році: дата і містичні прикмети

14 квітня 2021, 00:19
У Вальпургієву ніч прийнято голосно шуміти, заряджати амулети і займатися іншими містичними справами, щоб залучити щастя в свою долю.
Вальпургієва ніч 2021 дата і що робити обряди, традиції
Вальпургієва ніч 2021: дата і що робити - обряди, традиції / 1zoom.ru

Вальпургієва ніч завжди відзначається в останню ніч квітня - з 30 квітня на 1 травня. Це дуже популярне свято на заході Європи, але і в Україні воно останнім часом набуває все більшої популярності.

Главред дізнався багато цікавого про Вальпургієву ніч 2021: звідки пішло свято, що роблять відьми в Вальпургієву ніч і про які прикмети варто пам'ятати.

У католиків це свято встановлено на честь християнської святої Вальбурги і символізує прихід весни. Сама Вальбурга була католицькою черницею, яка заснувала монастир у Німеччині і займалася там християнським просвітництвом. Тому батьківщиною свята можна сміливо вважати німецько-скандинавські землі.

відео дня

У народній же свідомості свято Вальпургієва ніч міцно пов'язане з відьмами. За старих часів люди твердо вірили, що це час, коли відьми збираються на шабаш. Причому "відьмичник" влаштовувати прийнято на лисій горі. Скажімо, у Києві та околицях таких гір цілком вистачає.

Що прийнято робити в Вальпургієву ніч

Утім, Вальпургієву ніч відзначають не лише відьми й істі католики – а й любителі язичницьких обрядів і традицій.

читайте такожВальпургієва ніч: обряди на любов, ритуали, прикмети і заборониЯк уже зазначалося, Вальпургієва ніч символізує прихід весни, а ще присвячена родючості. Недарма вона збігається зі святкуванням Бельтана, що вважається святом Сонця. Звідси традиція палити величезні багаття (вдома запалюють свічки – як символ сонця і нового початку). У цьому плані свято схоже зі слов'янським святом Івана Купала.

Щоб відлякати нечисть, у Вальпургієву ніч прийнято голосно співати (бажано хором), влаштовувати галасливі ігри, підривати петарди – тобто якомога голосніше шуміти.

Також саме в Вальпургієву ніч прийнято заряджати амулети і робити собі талісмани.

На заході в багатьох містечках досі прийнято вранці після свята влаштовувати хороводи навколо "травневого дерева" – для активізації родючості на місцевій території.

Вважається, що сни в Вальпургієву ніч – віщі.

Що не можна робити в Вальпургієву ніч? Не варто поминати нечисту силу і носити одяг чорного кольору – щоб не накликати на себе неприємності.

читайте такожІван Купала - найкращі ворожіння на судженого, бажання і долю

Чи можна гадати в Вальпургієву ніч

У народі вірять, що саме Вальпургієва ніч – найкращий час змінити свою долю, тому потрібно гадати, ворожити і проводити привороти. У той же час церква (ані католицька, ані православна) подібних забав не схвалює.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти