StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яке сьогодні свято 10 жовтня: Всесвітній день каші - які крупи можуть нашкодити

10 жовтня 2021, 05:02
Яка каша найбільш калорійна і містить найменше корисних речовин
Всесвітній день каші
Всесвітній день каші / ua.depositphotos.com/

Каша - універсальний гарнір, без якого неможливо уявити повноцінний прийом їжі. Цей продукт люблять і цінують багато культур світу, тому без свята крупа не залишилася. Щорічно Всесвітній день каші відзначається 10 жовтня.

Про те, які ще свята можна відзначити в другому місяці осені, читайте в нашому матеріалі: Свята в жовтні 2021 в Україні: який день принесе додатковий вихідний і довгі вихідні.

Каша - один з найбільш відомих продуктів в світі. Вживання її в їжу тими чи іншими народами залежить від того, які злакові культури виростали на території проживання народу. Уявіть собі, десь зовсім не їдять гречку! Найпопулярніші крупи: рисова, перлова, гречана, пшоняна і манна.

відео дня

Яка каша найшкідливіша?

Про користь каш було сказано чимало. Цей продукт допомагає налагодити роботу шлунково-кишкового тракту, вивести токсини, зміцнити нігті, волосся і нервову систему, скинути вагу. Однак є каші шкоди від яких більше, ніж користі.

Каша на молоці. Молочні каші - ідеальний продукт дитячого харчування, які допомагають зміцнити здоров'я малюка і забезпечити правильний розвиток. Однак висока поживність каш на молоці не найкращий вибір для дорослих. Вони можуть спровокувати проблеми із зайвою вагою. Особливо калорійна манна каша на молоці. До того ж, вона містить велику кількість глютену і фітину, який перешкоджає засвоєнню кальцію.

Білий рис. Дієтологи всього світу кажуть білому рису однозначне "ні". У цій крупі практично не міститься корисних речовин і відсутня клітковина – та сама "природна щіточка", яка викликає відчуття насичення і очищає організм від шкідливих речовин. Замість клітковини в рисовій крупі міститься крохмаль, який просто забиває кишечник. Віддавайте перевагу неочищеному бурому рису.

читайте такожЧим замінити вівсянку: названі найкорисніші каші на сніданок

Каші з глютеном. Вівсяна, перлова і ячна каші для людей, які страждають непереносимістю глютену можуть спровокувати розвиток алергії, як реакції на білок злакових. Непереносимість глютену може проявлятися здуттям і дискомфортом в кишечнику, болем в суглобах і висипаннях на шкірі після прийому цих круп.

Як правильно їсти каші?

Для того, щоб каша принесла максимальну користь організму, необхідно правильно поєднувати продукти харчування. Не варто вживати кашу з м'ясом. Віддайте перевагу овочам.

  • Гречка добре поєднується з рибою, грибами, морепродуктами, яйцями, молоком.
  • Рис - з морепродуктами, овочами, прянощами і сухофруктами.
  • Перловка - із зеленню, грибами, овочами і вершковим маслом.
  • Кукурудзяна каша - з молоком, овочами, грибами.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти