StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ханука 2021: коли відзначають, традиції і заборони дня, привітання зі святом

29 листопада 2021, 10:25
Які страви подають на Хануку і що категорично заборонено на свято - в матеріалі Главреда.
ханука
Ханука 2021 / ua.depositphotos.com/

Ханука, або Свято світла в 2021 році починається з неділі 28 листопада і триватиме до понеділка 6 грудня.

Про те, які державні та міжнародні свята чекають українців у першому місяці зими, читайте в нашому матеріалі: Свята в грудні 2021: який день принесе додатковий вихідний.

Ханука у іудеїв вважається святом світла або вогню. Цього року вона починається у вечір неділі 28 листопада і триватиме 8 днів до понеділка 6 грудня. Примітно те, що дата настання Хануки змінюється тільки в григоріанському календарі. У місячному календарі євреїв вона завжди випадає на 25-е число місяця.

відео дня

Ханука 2021 - традиції

Головним атрибутом свята світла є свічки. Всі вісім днів свята потрібно запалювати свічки від спеціального світильника - шамаша і ставити їх в свічник – ханукію. Свічки потрібно запалювати по одній в день, наповнюючи свічник зліва направо. У ритуалі запалювання ханукальних свічок беруть участь глава сімейства і хлопчики старше дев'яти років. Перша свічка свята запалюється з появою зірки на небі. Свічник ставлять на підвіконня. Якщо у підсвічнику 9 свічок, першою запалюють центральну.

Це свято проходить у євреїв весело. Вони збираються великими компаніями і ходять один одному в гості. Дітям дарують гроші і розповідають про традиції та історію свята. У ці дні часті частування на столах солодкі пончики з цукровою пудрою, картопляні оладки латкес, фрукти і смажений хліб з часником.

читайте такожВихідні на Новий Рік 2022: як і скільки відпочиватимуть в Україні

Що не можна робити в свято Хануки

Свято світла передбачає кілька заборон, яких потрібно неухильно дотримуватися, щоб не накликати на себе нещастя.

  • У дні Хануки не можна дотримуватися посту.
  • Заборонено використовувати світло ханукальних свічок для своїх потреб - для роботи або читання.
  • Жінкам категорично заборонено працювати під час горіння свічок. Таким чином вони висловлюють вдячність Всевишньому.

Ханука 2021 - привітання до свята

Від щирого серця бажаю, щоб все горе пішло геть, згоріло у вогнях свічок! Бажаю миру і спокою на душі, щасливих і сонячних днів, найрідніших людей завжди мати поруч! Нехай чудеса трапляються з вами регулярно!

***

Вітаю з Ханукою. Бажаю, щоб з кожним днем горіли яскравіше свічки твоєї надії, бажаю, щоб стежка життя була встелена щастям і благополуччям. Нехай серце буде зігріте любов'ю, а будинок — сімейним затишком і теплом.

***

Вітаю з Ханукою. Бажаю, щоб в той день оновилася душа, і ще міцніше стало щастя, щоб яскраве світло запалених свічок подарував надію і міцну віру, щоб будинок освятився і наповнився здоровим і благополуччям. Бажаю смачної суфганії на столі, розуміння і доброти в душі, любові і чуйності в серці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти