StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Весняне рівнодення 2022: дата, традиції і заборони дня

19 березня 2022, 20:14
Що потрібно зробити в цей день, щоб залучити удачу в день весняного рівнодення.
Весняне рівнодення 2022
Весняне рівнодення 2022 / depositphotos.com/

День весняного рівнодення - слов'янське свято, яке ознаменовує зміну сезонів – з зими на весну. Після цього дня весна остаточно вступала в свої права і світловий день ставав довшим.

Місячний календар на березень 2022 розповість, в які дні потрібно проявити максимальну обережність, а коли можна заручитися підтримкою фортуни в будь-яких починаннях.

Про те, кого привітати з іменинами в першому місяці весни, читайте в матеріалі: День ангела в березні 2022 за церковним календарем-хто відзначає іменини.

відео дня

Коли День весняного рівнодення в 2022

День весняного рівнодення ще називають астрономічним початком весни. Цього року воно відбудеться 20 березня о 15:33 за київським часом.

У слов'янському календарі день весняного рівнодення ознаменовував початок нового року. Ця точка відліку важливих свят використовується в ісламі - свято Навруз і іудаїзмі – Песах.

Весняне рівнодення свято і традиції

У цей день на Русі господині випікали фігурки птахів з тіста і підкидали їх в повітря. Вважалося, що такий обряд допоможе весні швидше знайти дорогу і залучити в життя удачу і благополуччя. Також в цей день вшановували бога сонця Ярила, проводжали Морену - богиню смерті і зустрічали весняну богиню – Лелю.

читайте такожПереведення годинників на літній час 2022 - коли переходимо в Україні

У день весняного рівнодення люди загадували бажання на сході сонця або на полум'ї палаючої свічки. Енергетично потужний день стирає межі між світом живих і потойбічним. У цей день підвищується ймовірність побачити віщий сон.

У цей день добре наводити порядок як навколо себе, розчищаючи простір від непотрібних речей, так і розставляючи по поличках думки і почуття.

Що не можна робити в день весняного рівнодення

Свято настання весни - радісний і світлий день, в якому немає місця для смутку. Наші предки вірили, що чим веселіше пройде цей день, тим радісніше буде рік. Тому в день рівнодення не варто наповнювати душу негативними почуттями і помислами – не варто смітитися, лаятися або бажати поганого іншим.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти