StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Церковне свято 7 серпня: що заборонено робити після Яблучного Спаса

6 серпня 2024, 10:54оновлено 7 серпня, 11:15
486
Що не можна робити у церковні свята - Главред поділився цікавою інформацію про релігійне свято, яке відзначають 7 серпня.
Церковне свято 7 серпня: що заборонено робити після Яблучного Спаса
Що не можна робити 7 серпня / колаж: Главред, фото: pomisna.info, УНІАН

7 серпня відзначають свято, яке має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Радимо також ознайомитись із матеріалом: Гороскоп на 7 серпня: Дівам - велика можливість, Терезам - зміни.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день преподобного Пимена Багатохворобливого.

відео дня

Які свята 7 серпня

В Україні та світі 7 серпня відзначають такі свята:

  • День маяка
  • День професійного спікера
  • День Незалежності Республіки Кот-д’Івуар

Церковне свято 7 серпня

За новим церковним календарем, 7 серпня в Україні відзначають день преподобних Пимена Багатохворобливого, Печерського і Пимена, ігумена, пісника Печерського, преподобного Меркурія Києво-Печерського.

Відомо, що святий Пимен Печерський жив у XI-XII століттях. Із дитинства він був дуже слабким і сам попросив батьків відвезти його в Києво-Печерську лавру. Там батьки стали молити про його зцілення. Згодом сам Пимен захотів залишитися в Лаврі. Існує легенда, що його залишили в монастирі, а обряд постригу здійснювали самі ангели.

Там Пимен прожив ще майже 20 років, а за 3 дні до його смерті сталося диво - він одужав, а над церквою виднілись три вогняні стовпи.Після того він зміг обійти весь монастир, попрощався з усіма і заповів поховати його в печері, де були мощі преподобного Антонія.

Про нього також відомо, що він їв лише пару разів на тиждень, однак працював нарівні з іншими та ніколи не слабшав через свій піст. Мощі святого Пимена спочивають у Дальніх печерах Києво-Печерської лаври.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Чого не можна робити 7 серпня

  • Згідно із народними повір'ями у цей день категорично не можна чіпати лелек. Якщо хтось зашкодить їм, то у дім прийдуть важкі хвороби та біда.
  • Цієї ночі краще не виходити на вулицю, адже існує ризик підхопити хворобу.
  • Заборонено також їсти продукти тваринного походження, тим, хто дотримується посту.

День Ангела 7 серпня

7 серпня свої іменини відзначають власники таких імен як Арсен, Гаврило, Григорій, Юхим, Іван, Михайло, Симон, Теодор, Федір, Ян, Вероніка, Марія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти